Populære sporter
All sport
Vis alt

Stolt over sønnens enorme steg: – Ligger foran skjema

Joakim Miøen

Publisert 30/08/2021 klokken 11:55 GMT+2

Mandag starter US Open. Den prestisjetunge turneringen i New York er sesongens siste Grand Slam. Da passer det godt at Norges tennishåp er i sitt livs form.

Casper og Christian Ruud

Foto: Getty Images

  • Se Casper Ruud mot Jo-Wilfried Tsonga mandag fra cirka klokken 21:00 på discovery+!
Casper Ruud er nå ranket som nummer elleve i verden og har storspilt de siste ukene. Før august hadde Ruud aldri nådd en kvartfinale i en ATP Masters 1000-turnering. Så ble det to på rad.
Snarøya-gutten slo mange sterke spillere i Toronto og Cincinnati, og det måtte verdensstjerner til for å hamle opp med Ruud. Til slutt måtte han gi tapt mot den greske yndlingen Stefanos Tsitsipas og nylig olympisk mester Alexander Zverev.
Ruud kommer til US Open som en av de åtte best seedede spillerene, og unngår dermed storkanonene i starten.
– Det har vært fem gode turneringer nå, med tre seiere og så kvartfinaler i Masters 1000. Det har egentlig vært helt fantastisk, sier far og trener Christian Ruud. Men vi kan ikke hvile, vi forbereder oss godt mot neste og håper på et godt resultat der også, sier far og trener Christian Ruud, som også mener det er lov å håpe på en ny kvartfinale.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Ruud trente med Nadal: – Prøver å nyte hvert minutt

Foran skjema

Han er stolt over det sønnen har fått til, og innrømmer at det er litt over forventning det Casper har levert denne sesongen. Han kommer altså inn i US Open som åttende best seedede spiller.
– Vi er nok litt foran skjema i forhold til det man hadde trodd. Men Casper har vist i det siste at han har det lille ekstra. Han har levert i de viktige kampene og de viktige ballene. Flere ting har gått i hans favør, og det viser den mentale styrken han har. Han er en veldig god tennisspiller. Vi er stolte over det han får til og at han går inn som topp åtte i turneringen.
Mandag spiller Casper Ruud første runde i US Open, og på motsatt banehalvdel står Jo-Wilfried Tsonga, nummer 98 i verden.
Etter at grussesongen endte med to titler i sommer flyttet Ruud seg fra Europa til USA. Der har storformen fortsatt. Og på hardcourt, som US Open spilles på, har Ruud nå ni seiere og fire tap i 2021.
  • Se Casper Ruud mot Jo-Wilfried Tsonga mandag fra cirka klokken 21:00 på discovery+
Team Ruud forteller nå at hardcourt er noe de har hatt som spesifikt mål denne sesongen.
– Det er noe vi sa på begynnelsen av sesongen at vi ville gjøre bedre. For å bli blant verdens beste må man være god på hardcourt. Det har blitt litt for få turneringer på grunn av litt skadetrøbbel, så vi har ikke fått så mange hardcourtpoeng som vi hadde håpet på, men Casper har gjort det veldig bra i de turneringene han har stilt opp i.
Og for resten av sesongen er målet klart:
– Topp ti på rankingen er helt klart et stort mål for oss i år. Casper er i god posisjon og det er noen måneder igjen av sesongen. Vi vil gjerne også komme oss til ATP-sluttspillet. Da må vi vel klare topp ni, nå som Nadal er skadet. Det er innenfor rekkevidde, sier Christian Ruud.
US Open starter 30. august. Casper Ruud møter Jo-Wilfred Tsonga i første runde i US Open. Kampen ser du på discovery+!
Sett denne?
picture

Casper Ruud: – Det har vært tre utrolige uker

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame