Populære sporter
All sport
Vis alt

Ruud hadde to matchballer, men tapte i Acapulco: – Trenger litt kamper før han er tilbake på 100 prosent

Joakim Opphus

Oppdatert 02/03/2023 klokken 12:42 GMT+1

Casper Ruuds turneringscomeback etter Australian Open i Acapulco endte med andrerunde-tap mot japanske Taro Daniel, rangert som 125 i verden.

Se høydepunktene: Ruud fikk det tøft mot japanske Daniel

Casper Ruud - Daniel Taro 5-7, 6-2, 6-7(5)
Nordmannen tapte en jevn kamp over tre sett i et avgjørende tiebreak. Ruud hadde to matchballer på stillingen 6-5 i det tredje settet, men klarte ikke å konvertere noen av dem. I det avgjørende tiebreaket var japanere best.
– Det var egentlig en ganske bra match. Daniel spilte veldig bra og forsvarte seg ekstremt godt. Casper misser litt på de viktige forehandene og viktige ballene. Så det trengs litt matcher tror jeg før han er tilbake på 100 prosent selvtillit igjen. Men likevel en god kamp, sier far og trener Christian Ruud til Discovery.

46 upressede feil

Som Chrstian Ruud forteller så ble det en del feil fra Casper Ruud side i oppgjøret mot Daniel. Hele 29 upressedet feil bare på forehanden og 46 upressede feil totalt i kampen hjalp ikke akkurat. Men til tross for alle feilene så hadde Snarøya-spilleren to muligheter til å vinne kampen.
Derfor var tapet litt ekstra bittert ifølge Christian Ruud.
– Marginene var ikke helt på hans side i dag. Har noen matcballer som ikke helt går veien, så et litt bittert tap av den grunn. Men må gi kreds til Taro Daniel som spiller en god kamp også får vi prøve igjen neste uke, sier trener Ruud.
Daniels seier over Ruud er hans største skalp siden han tok en meget overraskende seier over Novak Djokovic under Indian Wells i 2018.
– Jeg synes disse seirene føles mer som mine egne for hver gang. Den første gangen jeg slo Djokovic føltes det litt som om han ikke spilte veldig bra. Men denne gangen følte jeg at jeg virkelig spilte mot Casper på et høyt nivå. Jeg mener åpenbart at han fortsatt er på vei tilbake, han er litt rusten og alt det der. Men likevel måtte jeg vinne den, sa Daniel etter seieren.
Ruud var den høyest rangerte spilleren igjen i turneringen etter at Carlos Alcaraz måtte trekke seg fra turneringen med en skade.
Nordmannen står med tre seire og fire tap så langt i 2023, og neste singleturnering for Ruud sin del er Masters 1000-turneringen i Indian Wells.

Double-seier

Men nordmannen er ikke helt ferdigspilt i Mexico riktig enda. Han er nemlig også med i double i turneringen. Bare noen få minutter etter tapet for Daniel spilte Ruud sammen med sin amerikanske makker William Blumberg mot Nicolas Mahut og Joe Salisbury.
Der viste Ruud og Blumberg seg som den sterkeste duoen og vant ganske greit med sifrene 6-4, 6-4.
Ruud/Blumberg spiller kvartfinale mot den østerrikske doubleduoen Alexander Erler og Lucas Miedler natt til fredag.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame