Populære sporter
All sport
Vis alt

Ruud møter tidligere storhet i US Open: – Skal ha respekt

Joakim Miøen

Oppdatert 26/08/2021 klokken 19:16 GMT+2

Casper Ruud kommer til US Open med en råsterk seeding. Dermed unngår han de største kanonene i starten. I første runde venter Jo-Wilfried Tsonga.

Casper Ruud har levert noen gode uker på hardcourten i USA

Foto: Getty Images

Det ble klart under trekningen torsdag kveld.
– Tsonga er jo rutinert og har mye meritter. Har jo ikke vært på sitt beste i det siste, men vi skal alltid ha respekt for tidligere Grand Slam-finalister og toppspillere, sier pappa og trener Christian Ruud til Discovery.
Ruud kommer inn med god seeding, og det var dermed klart at han ville unngå de største navnene i de første rundene.
Franske Jo-Wilfried Tsonga er ranket som nummer 98 i verden, men er likevel en kjent mann for dem som følger ATP-touren. 36-åringen har nemlig vært ranket så høyt som nummer fem i verden, men det var tilbake i 2012.

I storform

Casper Ruud derimot, er i storform og på vei oppover. Nordmannen er ranket som nummer elleve i verden og kommer til US Open med god selvtillit etter to kvartfinaler på rad i Masters 1000-turneringer.
– Det har vært fem gode turneringer nå, med tre seiere og så kvartfinaler i Masters 1000. Det har egentlig vært helt fantastisk, sier far og trener Christian Ruud til Discovery før den prestisjetunge turneringen i New York.
– Men vi kan ikke hvile, vi forbereder oss godt mot neste og håper på et godt resultat der også, fortsetter han.
Da er det lov å håpe på en ny kvartfinale, mener Ruud senior.
– Det er det. Men det er utrolig mange gode spillere i US Open og det er heller ikke urealistisk med en tidlig exit. Vi håper Casper spiller opp mot maks, men det er varmt og fuktig og mange ting som spiller inn, sier Christian Ruud.
Casper Ruud er seedet som nummer åtte i turneringen, og skulle han nå langt også i US Open viser tablået at andrerankede Daniil Medvedev venter i en eventuell kvartfinale.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame