Thiem, som er seedet som nummer to i turneringen, øyner nå håp om noe virkelig stort etter at Novak Djokovic tidligere i uken ble diskvalifisert.
Onsdag kveld lokal tid utklasset han australieren Alex de Minaur 3–0 i kvartfinalen.
27-åringen er i sin sjette Grand Slam-semifinale, men sin aller første i US Open. Han har vært i tre Grand Slam-finaler tidligere, uten å vinne noen av dem.
US Open
Vant sin første Grand Slam etter thrillerfinale
14/09/2020 PÅ 05:14
Fredag venter tredjeseedede Daniil Medvedev. Vinneren av den kampen kan fort gå seirende ut av hele turneringen.
– Det kan i så fall bli en slags moralsk finale i semien mellom dem to. Jeg tror vinneren av dem drar gjennom finalen ganske greit, sa Eurosports kommentator Christer Francke tidligere i uken.
Ettersom Novak Djokovic ble disket på søndag og hverken Roger Federer eller Rafael Nadal deltar, vil én av de fire gjenværende spillerne vinne sin første Grand Slam noensinne. Thiem, Medvedev, Pablo Carreno Busta og Alexander Zverev har alle tidenes mulighet til å ta sin første Grand Slam-tittel. Spørsmålet er hvem av dem som kommer til å klare det.
– Det sitter i bakhodet til alle fire. Jeg sier til meg selv at det er ikke er Roger, Rafa eller Novak, men Daniil, "Sascha" (Zverev) og Pablo. De er utrolige spillere alle tre, og alle fortjener den første tittelen.
(©NTB)
Se intervjuet Thiem gjorde etter seieren mot Alex de Minaur:

Dette sier Thiem før semifinalen

US Open
Highlights | Alexander Zverev - Dominic Thiem
14/09/2020 PÅ 00:39
US Open
Dette er underdogen avhengig av for å vinne den gjeve finalen
13/09/2020 PÅ 10:44