• Se kvinnenes singlefinale i US Open mellom Naomi Osaka og Victoria Azarenka på Eurosport Norge og Dplay lørdag 21.30. Sikre deg tilgang her!
Smittevernreglementet var det eneste som bød det useedede tysk-russiske paret på problemer da de i sin første turnering sammen nådde helt til topps i Grand Slam-turneringen. I finalen slo de 3. seedede Nicole Melichar/Xu Yifan 6-4, 6-4.
Siegemund og Zvonareva fikk 400.000 dollar (3,6 millioner kroner) på deling og med dommerens velsignelse også en klem etter fredagens finale.
US Open
Vant sin første Grand Slam etter thrillerfinale
14/09/2020 PÅ 05:14
Både 32-årige Siegemund og 36-årige Zvonareva har vunnet mixed double i US Open tidligere. På grunn av de omfattende smitteverntiltakene er mixed double droppet fra programmet i år, og i stedet fant de suksess sammen i kvinnedouble. På vei mot tittelen slo de ut tre seedede par, deriblant også 2.-seedede Elise Mertens/Arina Sabalenka. Toppseedede Timea Babos/Kristina Mladenovic var på motsatt side av oppsettet, men røk allerede i 1. runde.
Zvonareva vant double i US open også for 14 år siden, sammen med Nathalie Dechy. I 2010 tok hun seg helt til singlefinalen, der hun tapte for Kim Clijsters, og like etter nådde hun 2.-plassen på verdensrankingen. Russeren har slitt med å finne tilbake til gammel form etter at hun fødte datteren Evelina i 2016.
– Det har ikke vært lett. Jeg har slitt med mange skader, men jeg har jobbet hardt for å komme tilbake, og det er et privilegium å være her i dag, sa hun.
Siegemund tilegnet seieren til en tante som døde under turneringen.
– Jeg tror hun hadde den beste tilskuerplassen av alle i dag, så dette var for henne, sa hun.
(©NTB)
  • Se kvinnenes singlefinale i US Open mellom Naomi Osaka og Victoria Azarenka på Eurosport Norge og Dplay lørdag 21.30.
US Open
Highlights | Alexander Zverev - Dominic Thiem
14/09/2020 PÅ 00:39
US Open
Dette er underdogen avhengig av for å vinne den gjeve finalen
13/09/2020 PÅ 10:44