– Hun har ikke gjort noe galt, skriver Djokovic til fansen på sosiale medier.
Der tar han linjedommeren i forsvar etter at han mandag i frustrasjon slo en ball rett i halsen hennes. Slaget var utilsiktet, men reglene er likevel krystallklare: Djokovic ble diskvalifisert fra US Open, noe som falt flere av serberens fans tungt for brystet.
Linjedommeren, som hadde problemer med å puste etter å ha blitt truffet, har fått sinte Djokovic-fans på nakken etter at hennes Instagram-navn ble gjort kjent i enkelte serbiske medier. På det sosiale mediet beskylder flere linjedommeren for «dårlig skuespill» og beskylder henne for å være ond.
US Open
Vant sin første Grand Slam etter thrillerfinale
14/09/2020 PÅ 05:14
– Husk at linjedommeren som ble rammet har bruk for støtte av fellesskapet. Hun har ikke gjort noe galt. Jeg ber dere om å være støttende og omsorgsfulle, skriver Djokovic til fansen.
Episoden skjedde i den fjerde runden av årets US Open i kamp mot Pablo Carreno Busta. Spanjolen hadde nettopp brutt Djokovic og ledet 6-5 i det første settet da «slaget» fra serberen rammet linjedommeren. Hun ble liggende på bakken og holde seg til halsen etter å ha blitt truffet av verdenseneren. Hun kom seg imidlertid på beina etter hvert.
(©NTB)
Se episoden her:

Djokovic refses: – Veldig dumt

US Open
Highlights | Alexander Zverev - Dominic Thiem
14/09/2020 PÅ 00:39
US Open
Dette er underdogen avhengig av for å vinne den gjeve finalen
13/09/2020 PÅ 10:44