For første gang i historien vil det på søndag kåres en Grand Slam-vinner som er født på 1990-tallet. Med seier 6-2, 7-6 (9-7), 7-6 (7-5) sikret 27 år gamle Dominic Thiem finalebillett i US Open. Der møter han tyske Alexander Zverev (24) som danket ut Pablo Carreño Busta i den andre semifinalen.
Semifinalen mot Daniil Medvedev startet på best mulig måte for Dominic Thiem, for det var stort sett enveiskjøring i det første settet. 6-2 ga russeren hodebry inn mot neste sett, men det var tydelig at fjorårets US Open-finalist ikke ønsket å gi seg uten kamp.
US Open
Vant sin første Grand Slam etter thrillerfinale
14/09/2020 PÅ 05:14
To påfølgende tette tie-break bikket omsider Thiems vei, og dermed kunne østerrikeren konstantere at er klar for årets finale i US Open. Finalen blir østerrikerens fjerde finale i en Grand Slam, men Thiem har aldri maktet å gå seirende ut av noen av de avgjørende kampene.
27-åringen møter Zverev i søndagens finale i New York, der begge altså skal kjempe om sin første Grand Slam-tittel noensinne. Dominic Thiem har oddsen på sin side, og må regnes som favoritt før turneringens site kamp. Innbyrdes står østerrikeren med sju av ni seiere over Zverev.
– Den siste vi hadde var en utrolig kamp i semifinalen i Australian Open (2020). Det var superjevnt. Dette blir alt eller ingenting, og det kommer til å være en helt åpen kamp, sa Thiem etter nattens semifinale.
Se høydepunktene fra semifinalen mellom Daniil Medvedev og Dominic Thiem her.

Highlights | Daniil Medvedev - Dominic Thiem

US Open
Highlights | Alexander Zverev - Dominic Thiem
14/09/2020 PÅ 00:39
US Open
Dette er underdogen avhengig av for å vinne den gjeve finalen
13/09/2020 PÅ 10:44