Scanpix

Ruud et steg nærmere hovedtablået i US Open

Ruud et steg nærmere hovedtablået i US Open

23/08/2018 22:40Oppdatert 23/08/2018 23:54

Casper Ruud vant den andre kvalifiseringsrunden i US Open og er et steg nærmere hovedturneringen i US Open.

Første sett var veldig jevnt og endte med tiebreak men det var Casper Ruud som tok med seg det første settet hjem med 7-6. Andre sett tok han også 7-5. Dermed er Casper Ruud et steg nærmere hovedtablået i US Open.

– Det føles veldig bra. Det var to tøffe sett som heldigvis gikk i min favør, sa Casper Ruud til Eurosport.no etter kampen.

– Vi følger hverandre hele veien, han server godt. I tiebreaket fikk jeg en god ledelse og helt klart hjelper det, legger han til.

Pappa og trener Christian Ruud var enig at det var en veldig spennende kamp.

– Det var spennende, jeg var litt nervøs. Heldigvis tok han tiebreket, jeg tror han var litt nervøs, heldigvis klarte han å skjerpe seg så vi får være fornøyd, sa pappa og trener Christian Ruud til Eurosport.no etter kampen.

– Det var drama fra første sekund, Purcell servet bra, og Casper ble litt frustrert. Men bakover var Casper bedre, la han til.

Se høydepunktene fra Casper Ruuds andre kvalifiseringskamp her (saken fortsetter under videoen):

Video - Se høydepunktene fra Casper Ruuds andre kvalifiseringskamp her

04:16

Tiebreak

– Han er litt typisk australsk spiller, litt vill i spilletaktikken sin. Han kan serve ganske bra. Han går for mange slag og kan slå litt feil til tider, så jeg får prøve å ikke være defensiv å vente på hans feil men å presse på og få han til å slå feil selv, sa Ruud.

Første sett startet veldig jevnt men da det stod 2-2 i game, tok Ruud det femte gamet. Purcell gav ikke opp og utlignet til 3-3. Det samme skjedde i de fire neste gamene og stillingen var da 5-5. Ruud reduserte til 6-5, men Purcell utlignet.

På 6-6 ble det tiebreak og førstemann til 7 poeng. Som hele settet var også tiebreaket jevnt, men det var Casper Ruud som til slutt vant første sett 7-6.

Se intervju med Casper Ruud her (saken fortsetter under videoen):

Video - Ruud om seieren: – Det føles veldig bra

05:10

Jevnt andre sett

Andre sett startet like jevnt som andre. Da det stod 5-4 til Ruud, så det ut som om han skulle ta det neste gamet også, men Purcell slo tilbake og utlignet til 5-5. Men det var til slutt Casper Ruud som kunne ta med seg andre sett hjem med 7-5.

Neste kamp møter Casper Ruud Daniel Galan som han tidligere har møtt i Roland Garros.

– Han er en tøff motstander, han er der fordi han har slått to gode spillere. Man kommer ikke dit uten å spille bra. Jeg må være litt mer klar på returspillet i morgen, sier Ruud om morgendagens motstander.

Vinner han denne kampen er han altså videre til hovedtablået i US Open for første gang.

0
0