NEW YORK/OSLO (Eurosport.no):
– Det blir litt annerledes. Han er en av de spillerne som jeg har vokst opp med og vært kompis med på siden av tennisen, så det blir helt klart litt annerledes og sikkert en liten test, sier Casper Ruud om at han skal møte kompisen sin Max Purcell i den andre kvalifiseringsrunden i US Open.
Nitto ATP Finals
Maktdemonstrasjon: Casper Ruud feide Andrey Rublev av banen
19/11/2022 KLOKKEN 22:06
Onsdag vant Ruud 6-2 i begge sett over italienske Andrea Arnaboldi i den første kvalifiseringsrunden til US Open. Nå venter australske Purcell som Ruud har kjent lenge.
– Jeg tror både han og jeg forstår at når man er utpå der så er det kamp og da legger man vennskapet bort et par timer mens man spiller, så er det greit igjen etterpå. Får bare si at den beste vinner, sier Ruud til Eurosport.no.
Se hele intervjuet med Casper Ruud her (saken fortsetter under):

Blir ikke bitter

På spørsmål om han synes det er vanskeligere å møte en kompis, svarer han:
– Det er kanskje noen som synes det. Jeg har ikke gjort det så altfor mye selv, men når jeg vokste opp og spilte i Norge så spilte jeg mot kompiser hele tiden, forteller Ruud.
– Jeg fikk mye testing og trening på det da, men det er en liten stund siden jeg har møtt en som jeg anser som en av mine bedre venner på touren, så det er helt klart at det er en liten utfordring. Men det er ikke sånn at man blir bitter hvis man skulle tape eller noe sånn, det er bare en ny kamp, legger han til.
– Dere er fortsatt gode venner etter kampen?
– Ja, det håper jeg hvert fall, med mindre det skjer noe helt ekstremt.
20-åringe Max Purcell er rangert som nummer 250 i verden. Forutenom å kjenne hverandre på fritiden, vet også Ruud godt hvilken type tennisspiller Purcell er.
– Han er litt typisk australsk spiller, litt vill i spilletaktikken sin. Han kan serve ganske bra. Han går for mange slag og kan slå litt feil til tider, så jeg får prøve å ikke være defensiv å vente på hans feil men å presse på og få han til å slå feil selv, sier Ruud.
Se når Casper Ruud tar seg videre til den andre kvalifiseringsrunden i US Open her:
Laver Cup
Se høydepunktene: Casper Ruud seiret mot Jack Sock i Laver Cup
23/09/2022 KLOKKEN 19:32
Laver Cup
Ruud setter sammen den ultimate spilleren ut ifra «de fire store»: – Komplett pakke
23/09/2022 KLOKKEN 06:35