Viktor Durasovic klar for drømmemøte med Andy Murray i Stockholm Open

Håkon Brandsnes

Oppdatert 07/11/2021 klokken 18:41 GMT+1

Få dager etter at det ble kjent at Casper Ruud trekker seg fra Stockholm Open, får vi likevel en nordmannen i innendørsturneringen i Sverige.

Viktor Durasovic

Foto: NTB

Viktor Durasovic (24) sikret seg plassen i Stockholm Open etter at han slo spanjolen Adrián Menéndez Maceiras i kvaliken søndag.
Nordmannen vant 6-3, 6-2 i kvalikfinalen.
I første runde i Stockholm møter Durasovic, som er rangert som nummer 351 i verden, ingen ringere enn verdensstjernen Andy Murray. Kampen spilles tirsdag.
– Det er utrolig gøy og veldig fortjent. Nå har han holdt på lenge i disse turneringene av lavere kategori. Det er også en fantastisk timing, i og med at det er i akkurat Stockholm Open. Det vil nok være en del nordmenn som drar og ser på. I tillegg får han spille med en tidligere verdensmester i en første runde. Det kan ikke klaffe så mye mer enn det, sier Discovery-kommentator Ola Bentzen.

– Ingenting er umulig

Murray var rangert som verdens beste spiller i 2016. I nyere tid har imidlertid briten slitt stort med skader. I dag er han rangert som nummer 144 i verden.
– Det blir nok en veldig tøff kamp. Murray er ikke der han en gang var, men han begynner å nærme seg. Han har spilt bra i det siste. Han gikk på et tøft tap i Paris, men han er klar favoritt, sier Bentzen.
I Paris Masters røk Murray ut i den første runden mot tyske Dominik Koepfer i en lang som kamp endte i tiebreak. Uken før slo han verdenstier Hubert Hurkacz i Wien.
– Samtidig har Viktor spilt godt, og han har alt å vinne. Greier han å finne riktig spenningsnivå, blir det spennende å se. Innendørs i best av tre sett, det er der det skjer flest overraskelser. Det er det motsatte av grus i best av fem, der vinner oftere favorittene. Ingenting er mulig når du har et så bra nivå som disse gutta her, men jeg må jo være ærlig og si at jeg blir overrasket om han slår ut Murray, sier Bentzen.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Ruud fornøyd tross tapet: – Jeg har oppnådd målet mitt

Tapte for Ruud

I begynnelsen av oktober møtte Murray Casper Ruud i San Diego Open. Da vant nordmannen 7-5, 6-4.
Kort tid etter den kampen vant Durasovic, som er Norges nest beste spiller på herresiden, ITF $25K-turneringen i Nevers.
Casper Ruud skulle etter planen spilt i Sverige. Ettersom nordmannen sikret en plass i ATP-sluttspillet før den tid, valgte han imidlertid å trekke seg fra turneringen for å heller lade opp batteriene til sluttspillet. Det spilles i Torino fra 14. til 21. november.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame