– Det blir veldig gøy. Nå har Casper tatt steget helt til toppen, så da får han møte de gode ofte. Han har krysset av (Roger) Federer og (Novak) Djokovic, og mangler (Rafael) Nadal. Murray er vel den neste etter de tre store. Casper har hatt gleden av å se på han spille de siste 10-15 årene, så han ser frem til å møte en legende. Det gleder han seg til, sier pappa og trener Christian Ruud.
I 2016 var briten rangert som verdens beste spiller. Han lå på toppen av rankingen i nesten ett år. I nyere tid har han slitt med skader, og akkurat nå er han rangert som nummer 109 i verden.
Selv om nesten 100 plasser skiller dem, tar Team Ruud på ingen måte lett på oppgaven
US Open
Sjokk-exit for Ruud: Tapte for 117-rangert nederlender
01/09/2021 PÅ 19:51
– Vi kan ikke si at han er ferdig. Han er fortsatt en av de tøffeste der ute. Han nekter å gi seg. Han tok vel en ATP 250-tittel i Antwerpen for to år siden, og har til tider slått gode spillere. Han har imidlertid trøblet med å vinne mange på rad. Han spilte jevnt med Tsitsipas i US Open, og har selv sagt at nivået hans er høyt på trening. Det er vel grunnen til at han ikke gir seg. Om han klarer å komme seg tilbake til topp 10, 20 eller 30, får tiden vise, sier Ruud.
Saken fortsetter under videoen.

Björn Borg om Ruud: – Vært ekstremt god

Knepent tap

Da Murray møtte Stefanos Tsitsipas i US Opens første runde, vant han to av de tre første settene. Grekeren gikk likevel videre etter at han vant de to siste settene.
Kampen var likevel starten på veien mot topp hundre. I går slo han Denis Kudla i den første runden av San Diego Open, noe som ga han møtet med Ruud.
– US Open var starten. Jeg spilte litt bedre og jeg må bare begynne å vinne kamper mot høyere rangerte spillere, sa Murray etter seieren.
– Jeg har hatt muligheter i kampene mot toppspillerne. Jeg tror jeg kan slå dem. Jeg må bare gripe sjansene mine.
Saken fortsetter under videoen.

Se høydepunktene: Ruud storspilte mot Opelka

Jakten på ATP Finals

For Casper Ruuds del handler mye nå om å sikre en plass i ATP Finals. Sluttspillet spilles mellom 14. og 21. november. Akkurat nå ligger Ruud an til å få en plass der, men flere konkurrenter kommer jagende bak.
Team Ruud har forsøkt å velge turneringer som kan gi viktige poeng før den tid.
– Det blir ingen grusturneringer, for han kan ikke spille Challenger-turneringer. Han må spille det som er. Det blir utendørs hardcourt, der Casper trives nest best, og så er det innendørs hardcourt. Innendørs er det litt vanskelig å vite hvor raskt ballen går, men i Laver Cup var det en hastighet han var komfortabel med. Han kan vinne kamper der også, men det er litt opp til hvordan arrangøren tilpasser banen, sier Christian Ruud.
Saken fortsetter under videoen.

Ruud om konkurransen med Hovland: – Kan si at det er 5-3

– En drøm for Casper

Etter Indian Wells i starten av oktober, skal Ruud spille i Paris, Wien og Stockholm. Alle disse turneringene spilles innendørs.
– Han kan plukke en del poeng, men ikke få plass i sluttspillet, eller så kan han plukke lite, men klare det. Det spørs helt hva de på plassene bak får til. Du har jo et scenario hvor en rangert som nummer 22 vinner Indian Wells og går forbi. For Caspers del er det ikke noe annet å gjøre enn å prøve å spille gode kamper hver uke. Sluttspillet er et stort mål og en drøm for Casper, men han kan bare fokusere på eget spill, sier Christian Ruud.
Han oppmuntres av sønnens debut i Laver Cup. Der vant Ruud mot Reilly Opelka etter strake sett.
– Jeg fikk rapporter om at han trivdes godt der og hadde gode treninger med toppgutta. Det så skikkelig bra ut. Han hadde en god kamp mot Opelka. Han er en vanskelig motstander som gir deg lite rytme i spillet, men Casper fikk et par breaks og var overlegen fra grunnlinjen, sier pappa Ruud.
US Open
Ruud-kamp utsatt: Meldt voldsomme regnbyger
01/09/2021 PÅ 15:36
US Open
Murray - Tsitsipas - US Open
31/08/2021 PÅ 00:19