Populære sporter
All sport
Vis alt

Tennisstjerne tordner mot rival: Nå krever eksperten regelendring

Helene Fineide

Publisert 31/08/2021 klokken 16:22 GMT+2

Stefanos Tsitsipas sitt langvarige dobesøk under åpningskampen i US Open, fikk motstander Andy Murray til tenne på alle pluggene. Nå mener Discovery-ekspert Christer Francke det må regelendringer til.

Stefanos Tsitsipas lange dobesøk falt i dårlig jord hos Andy Murray.

Foto: Getty Images

– Han jukser. Han går i «20 minutter» på do hver gang og toalettene er rett der, kunne man høre en tydelig frustrert Murray, rope til dommeren etter at Tsitsipas forsvant i godt over åtte minutter før han returnerte fra toalettpausen.
Se video av hendelsen her:
picture

Den tidligere verdenseneren irriterer seg over stjernens dobesøk

Også etter kampen var stemningen amper og den tidligere verdenseneren luftet nok en gang frustrasjonen i pressesonen etterpå.
– Jeg synes han er en strålende spiller. Han er flott for sporten, men jeg har null tid til sånn oppførsel. Jeg mistet rett og slett all respekt for han, meldte Murray i intervjuet etter kamp.
Tirsdag tok også briten til Twitter der han kom med et mere humoristisk stikk i retning konkurrenten.
Kampen endte forøvrig med 2-3 tap for tre ganger Grand slam-vinner, Andy Murray.

Krever regelendring

Discovery-ekspert, Christer Francke, måtte riste på hodet over det han så av grekeren i kampen, og kaller oppførselen «usportslig».
– Man kan ikke holde på sånn og skal bruke all verdens av tid i kampen. Det burde ikke vært lov, sier Francke, som anslår at grekeren var ute godt over åtte minutter før han returnerte til banen.
Bathroom break er en pause i spillet som spillerene får til å skifte klær og gjøre det aller høyst nødvendige. Eksperten mener det nå må et regelverk inn som tidsfester hvor lange pausene kan være før det er et regelbrudd.
– Her må det gjøres regelforandringer. Dette er en pause som skal brukes til å bytte klær og gå på do, men det virker ikke å være noen tidslinje på det. Det må settes en tidsramme som må overholdes, for å unngå at pausene brukes som et taktisk grep, fortsetter eksperten.
Det er dessverre ikke første gangen grekeren har tatt seg god tid i pausene. Dette har også fått øvrige spillere i tennisverdenen til å koke.
– Han er blitt litt kjent for å ta lange pauser og har gjort det i flere kamper. Det blir lagt merke til, og nå er det flere som reagerer, sier Francke.

– Er det en «f****** joke»?

Og reaksjoner har det kommet. I kampen mellom amerikanske Nick Kyrgios og spanske Roberto Bautista Agut senere på dagen, fyrte førstnevnte mot dommeren, da han ble bedt om å plassere håndkleet sitt i boksene bakerst på banen - noe som har vært protokoll siden koronapandemien brøt ut.
– Er det en «f****** joke»?, ropte Kyrgios.
– Må jeg gå tilbake til boksen for å tørke armene fordi jeg svetter, men noen kan gå på do i 20 minutter, og det er ok? Forklar det for meg, for det gir ingen mening, fortsatte amerikaneren.
Se video av gemytten mellom Kyrgios og dommeren her:
picture

Her krangler han med dommeren – igjen: – Det gir ingen mening

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame