Casper Ruud tapte 1-2 i sett for tyske Tim Pütz i Challenger-turneringen på grus i tyske Pullach tirsdag. Snarøya-gutten møtte den tysk veteranen også i fjor, men den gang endte det med seier for nordmannen.
Det endte med 2-6, 6-3 og 7-6-tap. Det ble en tøff start for 19-år gamle Ruud mot den elleve år eldre tyskeren. Han ble brutt direkte slik at den rutinerte tyskeren kunne ta ledelsen 2-0 i det første settet.
Ruud ble også brutt fram til 4-1-ledelse til Pütz som kom inn i turneringen som wild card. Ruud var sjuende seedet. Tyskeren endte med å ta førstesettet 6-2.
Tennis
Tatt i doping – suspendert i to måneder
16 TIMER SIDEN
Ruud startet derimot det andre settet betydelig bedre. Han begynte å serve bedre og fikk satt motstanderen under press. Han gikk opp til 3-0-ledelse etter å ha brutt tyskerens første servegame. Ruud klarte å holde sin serve og tok hjem settet med 6-3.
Les også: Eliteserie-klubb kvitter seg med lokal unggutt
I det avgjørende tredje settet fulgte spillerne hverandre i scoren fram til 3-3 før Pütz klarte å bryte fram til 5-3. Ruud ga seg imidlertid ikke og klarte å bryte tilbake og redusere til 4-5. I sin egen serve utlignet han til 5-5. Det ble 6-6 og et avgjørende tie break. Det ble jevnt, men tyskeren vant til slutt 8-6 og settet 7-6.
Forrige uke breaket Eurosport nyheten om 19-åringen skal samabeide tett med Rafael Nadal. I september flytter hele familien til Mallorca for at Ruud skal bli en del av Nadal sitt akademi.
Den neste turneringen for den unge nordmannen blir kvalifiseringen til US Open som starter 21. august. Ruud prioriterer oppkjøring til turneringen i fjor, fremfor å delta i NM.
(©NTB/Eurosport.no)
Tennis
Bråkebøttas svar får nettet til å koke: – Jeg bør bli årets trener!
19 TIMER SIDEN
Davis Cup
Ruud går glipp av mulig gigamøte på hjemmebane – kolliderer med trening
I GÅR KLOKKEN 14:59