Tennishåpet Casper Ruud får en solid samarbeidspartner i jakten på å nå verdenstoppen.
Etter det Eurosport.no kjenner til går Snarøya-gutten inn i en samarbeidsavtale med verdensener Rafael Nadal. Samarbeidet innebærer blant annet at Ruud blir en del av spanjolens akademi på Mallorca, samt et tettere samarbeid med Nadal og hans team.
Tennis
Polens tennispresident trakk seg etter beskyldninger om overgrep
24/11/2022 KLOKKEN 18:06
Ingen i teamet rundt Casper Ruud ønsker onsdag formiddag å si noe om det prestisjefulle samarbeidet, men Eurosport.no får bekreftet fra kilder at det blir en realitet.
– Du bør komme på pressekonferansen fredag. Dette blir bra, sier manager Venke Aure når Eurosport.no tar kontakt onsdag formiddag.
Senere samme dag ble samarbeidet bekreftet i en pressemelding.
Se Ruud møte Nadal før trening under Roland Garros (artikkelen fortsetter under):
Rafael Nadal er verdens beste tennisspiller, mens Casper Ruud er på stø kurs oppover ATP-rankingen. På den ferskeste rankingen er 19-åringen nummer 138.
De to har aldri møtt hverandre i kamp, men under Roland Garros i mai var det tydelig at Nadal visste godt hvem det norske tennishåpet er. Det var god stemning da de to møttes på trening foran Casper Ruuds 1. runde-kamp, og foran kampen i 2. runde ble Ruud invitert til å trene sammen med Nadal.
Eurosports tenniskommentator Svein Espen Lindås Olsen mener samarbeidsavtalen kan blir svært positiv for Casper Ruud.
– Hvis det gir tilgang på Nadals støtteapparat, er det veldig gode nyheter for Casper Ruud. Det gjør veien til topp 100 mye lettere, sier han.
Her trener Ruud med Nadal:
Tennis
Vil tilbake til toppen etter turbulent sesong: – Veldig motivert
24/11/2022 KLOKKEN 09:08
Nitto ATP Finals
Returnerer til Australian Open: – Er så glad
24/11/2022 KLOKKEN 08:56