Populære sporter
All sport
Vis alt

Rune søker revansje mot Ruud: – Ikke i nærheten av det nivået som jeg er på nå

Joakim Opphus

Publisert 01/06/2022 klokken 17:11 GMT+2

Danske Holger Rune har enda til gode å vinne mot Casper Ruud. I kvartfinalen i Roland Garros har dansken forhåpninger om at trenden mot nordmannen vil stoppe.

Holger Rune

Foto: Getty Images

  • Følg Casper Ruud mot Holger Rune i den historiske semifinalen i Roland Garros fra kl. 20:45 på discovery+, MAX og Eurosport.no
Onsdag kveld kan bli en historiske kveld for norske Casper Ruud. 23-åringen fra Snarøya kan bli den første nordmannen i historien til å nå en semifinale i single i en Grand Slam.
Men Ruud vil få tøff motstand i forme av det danske supertalentet Holger Rune, eller Holger Vitus Nødskov Rune som er hans fulle navn.
Den unge dansken fylte 19 år i 29. april og tok sin aller første tittel på ATP-touren bare to dager senere i ATP 250-turneringen i München.
En kvartfinale i Grand Slam derimot blir et helt annet monster, og i stedet for Botic van de Zandschulp, som det var i finalen i München, er det Casper Ruud som står på motsatt banehalvdel i Paris.
– Han er en god spiller her på grusen. Han liker å spille disse turneringene, det gjøre jeg også, og jeg håper det blir en veldig god kamp. Jeg ser veldig fram til den, sier Rune til Discovery før det nordiske møtet i kvartfinalen.

Bedre nå

De to spillerne har møtt hverandre tre ganger tidligere. Alle ganger har endt i Ruud-seier. Men sist møte i Masters 1000-turneringen i Monte Carlo i starten av april var en betydelig tettere affære.
Ruud vant til slutt i to jevne sett, 7-6, 7-5.
Rune sier derimot at han har tatt ytterligere steg siden Monte Carlo.
– Det var veldig nylig og en veldig tett kamp. Jeg hadde massevis med sjanser i den kampen. Jeg var på et bra nivå på det tidspunktet, men jeg var ikke i nærheten av det nivået som jeg er på nå, sier Rune.
Så gjenstår det å se hvem som vil ta det fjerde stikket i rivaliseringen mellom de to i hva som er den største kampen noen av de to har spilt i sin korte tenniskarrierer.
  • Kampen ser du fra klokken 20:45 på discovery+ og MAX. Få reaksjoner og intervjuer i etterkant av kampen på Eurosport.no
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame