Populære sporter
All sport
Vis alt

Historiske Ruud klar for sin første Grand Slam-finale: – En drøm

Helene Fineide

Oppdatert 04/06/2022 klokken 16:55 GMT+2

Casper Ruud fortsatte den historiske bragden da han tok seg videre til finalen i Roland Garros.

Garanterer kamp mot sitt store forbilde: – Skal drømme om gode slag

  • Se Casper Ruud mot Rafael Nadal i en HISTORISK finale i Roland Garros fra kl. 14.30 søndag på MAX, discovery+ og Eurosport.no
Casper Ruud - Marin Cilic 3-1 (3-6, 6-4, 6-2, 6-1)
Casper Ruud var overlegen da han sikret finalebilletten, etter en semifinale som bydde på dramatikk i alle former!
– Det ble en strålende kamp for meg. Marin var best i første sett, der jeg var for defensiv. Men etter det spilte jeg noe av min beste tennis i år. Jeg er superhappy, sa en smørblid Ruud etter seieren.

Møter idolet

Dermed venter hans store idol, Rafael Nadal, til en sensasjonell Grand Slam-finale på søndag. Det blir første gang at de spiller mot hverandre, men Ruud er ikke en ukjent mann for Nadal. De har trent med hverandre utenfor konkurranser.
– Jeg kunne ikke bedt om en bedre finale. Jeg føler meg heldig som får dele banen med Rafa. Dette har vært en drøm siden jeg var liten, sier Ruud til Discovery om finalemotstanderen, etter å ha fått summet seg litt etter semifinaleseieren.
– Jeg skal gjøre alt jeg kan for å vinne denne kampen. Han kjenner meg, jeg kjenner han. Jeg har sett han på TV hele mitt liv. Skal jeg ha noen som helst sjans, så må jeg spille mitt livs beste tennis, fortsetter Ruud.

Banestormer

En banestormer tok seg inn midtveis i kampen, men det så derimot ikke ut til å legge en demper på Ruuds parademarsj i de tre siste settene på den franske grusen.
Se video av den bisarre episoden her:
picture

Se bildene: Her lenker banestormeren seg til nettet

Slik var den sensasjonelle semifinalen:

Etter en trå start spilte Ruud seg til seier med sifrene 3-6, 6-4, 6-2, 6-2. På veien malte han i stykker 33 år gamle Cilic. Kroaten greide ikke å holde tritt med tempoet over tid på Philippe Chatrier-banen i Paris.
I både tredje og fjerde ble Cilic brutt av Ruud i første game. Det gjorde livet surt mot en hardtslående nordmann, som totalt fikk inn fem bruddballer i kampen.
(©NTB) /Eurosport.no
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame