Populære sporter
All sport
Vis alt

Endringen får spillerne til å rase: – Helt latterlig

Espen Blaker

Oppdatert 29/09/2020 klokken 22:16 GMT+2

Flere spillere har uttrykt sin misnøye under Roland-Garros. Casper Ruud tror årets utgave gir ham en fordel.

Dan Evans

Foto: Getty Images

  • Se Casper Ruud i 2. runde av Roland-Garros mot Tommy Paul onsdag kl. 14.00. Få tilgang her!
Casper Ruud overbeviste i sin åpningskamp i Roland-Garros ved å valse over japanske Yuichi Siguta med 3-0 i sett.
Nordmannen var i godt humør etter kampen, og hadde ingenting å utsette på verken utstyr eller forhold.
Se intervjuet med Ruud nederst i saken!
Det står i sterk kontrast til flere av de andre spillerne ute på grusen i Paris. For der den prestisjetunge turneringen normalt sett avholdes på våren, går årets utgave i månedsskiftet september/oktober.

– Helt latterlig

– Det er helt latterlig. Det er altfor kaldt, hva er poenget, sa hviterussiske Victoria Azarenka til Tennis.com tirsdag.
Og det er ikke bare temperaturen som skaper misnøye. I årets turnering brukes det en ny type ball, som ifølge flere ikke akkurat hjelper på under de kalde forholdene.
– Noen av disse ballene ville jeg ikke gitt til hunden min for å tygge på engang. Det er brutalt. Det er så kaldt, men jeg mener ballene er det største problemet, sa Dan Evans etter å ha tapt sin åpningskamp over fem sett.
– Jeg tror kanskje de har gjort en feil når det gjelder ballene. Det er veldig tøft å få den til å gå noe sted som helst. Den er litt for tung, fortsatte briten, som er nummer 34 på verdensrankingen.

Fordel Ruud?

Det norske tennishåpet hadde imidlertid lite å utsette på verken baller eller forhold.
– De er absolutt annerledes enn de som har pleid å være her, som jo er litt lettere. Men jeg tror absolutt forholdene gjør det litt ekstremt. Jeg tror noen spillere glemmer litt å tenke på at det er kaldt her, for uansett hvilke baller man hadde brukt så hadde føltes tyngre ut enn til vanlig. Jeg synes det er en fair og grei ball, sier han til Eurosport.
Ruud kommer rett fra en turnering i Hamburg, som heller ikke ble spilt i veldig mange plussgrader.
– Det er ganske likt som det var i Hamburg, så for meg er det ikke så stor forskjell som kanskje for andre. Så jeg tror det er en liten fordel for meg. Det kommer kanskje en del spillere hit og forventer like forhold som det pleier å være, noe som jo ikke er tilfelle. Det er jo antakeligvis litt kaldere enn det det pleier å være i Paris i slutten av september, og sammen med en litt annerledes ball kan nok det gjøre ting uvant for mange. Men det er jo likt for alle, og for min del går det greit.
picture

– En nærmest perfekt start for min del

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame