Populære sporter
All sport
Vis alt

Onkelen håper på Roland-Garros-retur for Nadal: – Vi får vente å se

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 20/04/2023 klokken 10:51 GMT+2

Rafael Nadal er fremdeles ute med skade, men nå håper onkel Toni at den spanske legenden vil være i toppform til Roland-Garros.

Rafael Nadal.

Foto: Getty Images

Rafael Nadal har slitt med skader det siste året. Han har ikke vært i aksjon på ATP-touren siden Australian Open, og nylig trakk han seg fra ATP 500-turneringen i Barcelona.
Turneringen i Spania regnes som en viktig oppkjøringsturnering til årets andre Grand Slam, Roland-Garros.
Rafael Nadals onkel, Toni Nadal, har likevel troen på at det vil stå en spanjol med seierssjanser på Philippe‐Chatrier når turneringen slås i gang i slutten av mai.
– Jeg snakket med ham på lørdag, og han kommer tilbake ikke tilbake før han er i god form, sier Toni Nadal til RMC Sports podkast Bartoli Time.
– Han håper å reise til Roland-Garros med selvtillit og god fysikk. Enn så lenge får vi vente å se, men han har fortsatt et mål om å vinne turneringen nok en gang, fortsetter han.
Ingen har vunnet turneringen flere ganger enn Rafael Nadal. Den 36 år gamle veteranen har vunnet Roland-Garros hele 14 ganger.
Toni Nadal har troen på at nevøen skal kunne kjempe om seieren, selv om han skulle reise til Paris uten matchtrening.
– Det er ikke alltid han har spilt så bra i den første Roland-Garros-kampen, som vi blant annet så i fjor, men i kamp etter kamp ble han bare bedre og bedre.
– For hver kamp som går, spiller han med mer intensitet og med sterkere bein, så jeg håper han kan gjøre det samme i år, selv om det vil bli vanskelig, sier Nadal.
Roland-Garros starter 28. mai, men før den tid tar Rafael Nadal sikte på å spille grusturneringene Madrid Masters og Italian Open.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame