Populære sporter
All sport
Vis alt

Swiatek slet seg til seier i finalen – vant Roland-Garros for tredje gang

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 10/06/2023 klokken 18:28 GMT+2

Polske Iga Swiatek gjorde som i både 2020 og 2022. Nok en gang tok hun seieren hjem på den røde grusen i Paris.

Iga Swiatek.

Foto: Getty Images

  • Følg Roland-Garros-finalen mellom Casper Ruud og Novak Djokovic søndag fra klokken 14:30 på TVNorge, Eurosport.no og discovery+!
Iga Swiatek - Karolína Muchová 2-1 (6-2, 5-7, 6-4)
Den polske verdenseneren møtte overraskelsen Karolína Muchová på motsatt side. Muchova, som er ranket som nummer 43 i verden, imponerte stort i semifinalen etter et comeback av de sjeldne mot Aryna Sabalenka.
Imponere skulle hun i høyeste grad gjøre i finalen også, men til slutt kom tsjekkeren til kort.
I starten så det dog ikke ut til å bli den helt store spenningen. Iga Swiatek var dominerende fra første serve, og brøt Muchova allerede ved første forsøk. Tsjekkeren skulle bli brutt igjen på stillingen 5-2, og Swiatek kunne komfortabelt konstantere at hun stakk av med det første settet.

Slo tilbake

Jevnere skulle det være i det andre settet. Det startet dog som i det første. Swiatek brøt umiddelbart til å gå opp til 2-0, men på stillingen 3-1 til den polske stjernen, skulle Muchova klare å bryte tilbake.
De to finalistene fulgte hverandre fram til det stod 4-4, og plutselig skulle det være Swiatek som viste tegn til finalenerver. Muchova takket og bukket, og den tsjekkiske overraskelsen skulle nok en gang vise at det ikke var tilfeldig at hun hadde tatt seg til finalen.
Men akkurat som serven byttet side, skulle også nervene hoppe over til Muchova i det påfølgende gamet. Da hun skulle serve for å ta det andre settet 6-4, ble hun istedenfor brutt tilbake på direkten.
Til tross for den misbrukte muligheten, skulle hun likevel få muligheten til å sikre seg settet.
Muchova sørget for kampens tredje strake break, og tsjekkeren fikk muligheten til å serve for 7-5. Denne gangen holdt hun også nervene i sjakk etter å ha misbrukt to settballer, og Muchova vartet opp med tidvis enorm tennis da gamet lå og vippet.
Blant annet leverte hun dette poenget i gamet som avgjorde settet (artikkelen fortsetter under videoen):
picture

Underdogen forbløffer: – Hun er nesten ute i spagaten!

Fram og tilbake

Muchova skulle fortsette å imponere stort. Hun fortsatte å plage verdenseneren konstant, og allerede i første game brøt hun blankt. Tsjekkeren fulgte opp med et blankt servegame for å bekrefte bruddet.
Gleden ble dog kortvarig. Etter sjokkstarten i det avgjørende settet, kom Swiatek seg raskt tilbake. Hun brøt tilbake til 2-2 og bekreftet breaket i det påfølgende gamet.
Men dramaet var ikke ferdig utspilt. Nytt break skulle det bli på 3-3, og igjen var det sensasjonen fra Tsjekkia som skulle ta ledelsen.
Muchova fortsatte å imponere stort. Hun spilte seg til to breakballer, men trengte bare én for å ta initiativet i det avgjørende settet.
Swiatek nektet å gi seg, og igjen spilte hun seg til flere breakballer umiddelbart. Hun var ikke like effektiv som sin motstander, men på den tredje skulle det skje.
Igjen var de to finalistene à jour. Muchova spilte seg i en breakball, men Swiatek reddet seg inn og holdt serven.
Istedenfor var det Muchova som skulle bli brutt. Den polske 21-åringen sikret seieren etter at hun brøt til 6-4.

Fjerde Grand Slam-tittel

Det var tredje gang at Swiatek vant Grand Slam-turneringen i Paris. I 2020 slo den polske 21-åringen amerikanske Sofia Kenin i strake sett. Etter å ha røket ut i kvartfianlen i 2021, slo hun tilbake med en maktdemonstrasjon i 2022. I finalen møtte hun Coco Gauff, men vant med knusende 6-1, 6-3.
Dette var også hennes fjerde Grand Slam-seier totalt. I tillegg til de tre titlene på grus, vant hun US Open i fjor.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame