Populære sporter
All sport
Vis alt

Ruud sjanseløs etter sjokkåpning – Djokovic med historisk bragd

Kristian Hennie

Oppdatert 11/06/2023 klokken 23:11 GMT+2

Casper Ruud startet svært bra på rødgrusen i Paris, men Novak Djokovic viste sin verdensklasse utover i finalen på Philippe-Chatrier søndag ettermiddag.

Se høydepunktene: Ruud kom til kort da Djokovic ble historisk

Novak Djokovic – Casper Ruud 3-0 (7-6, 6-3, 7-5)
Søndag ettermiddag hadde Casper Ruud sjansen igjen. For andre året på rad var han å se i finalen i Roland-Garros.
I fjor ble det tap for grusspesilalisten Rafael Nadal - i år sto den serbiske ringreven Novak Djokovic på motsatt banehalvdel på rødgrusen i Paris.
Den serbiske tennisstjernen skulle vise seg å bli for sterk for Ruud, og Djokovic kunne strekke hendene i været til slutt med seier i strake sett og hans tredje Roland-Garros-tittel. Serberen rykker opp til nummer én på verdensrankingen.
Djokovic innkasserer dermed sin 23. Grand Slam-tittel i karrieren, som er flest av alle på herresiden, med én tittel mer enn Nadal. Han er nå tidenes mestvinnende tennisspiller på herresiden, men han er fortsatt bak den australske tennislegenden Margaret Court på 24. titler. Djokovic er likt med den tidligere tennisstjernen Serena Williams som også har 23. titler.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Ruud til Discovery etter finalen: – Tøft å få den i fleisen

Nadal-gratulasjon

Nadal gikk selv ut på Twitter etter kampen og gratulerte Djokovic.
– Det er ingen andre i dette tablået som hadde slått ham her, sier Discovery-ekspert Ola Bentzen om Djokovic i studio etter kampen.
– Gratulerer til Novak. Igjen så skriver du tennishistorie, så det er vanskelig å beskrive hvor utrolig det er og den inspirasjonen du er. Jeg er glad for å være den første til å gratulere deg, sier Ruud i intervjuet med arrangøren etter kampen.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen.
picture

Superstjernene fulgte Ruud i Roland-Garros-finalen

– Han er helt rå

Kampen ble noe utsatt etter at taket på Philippe-Chatrier ble satt på i frykt for at regn skulle stoppe kampen innledningsvis.
Når de to stjernespillerne først kom igang var det 24-åringen fra Snarøya som tok initiativet i kampen.
Ruud startet med å serve inn et blankt game, før han like så godt brøt den serbiske superstjernen etter 15 minutter på rødgrusen i Paris.
– Han er helt rå. Han tar vare på hvert eneste poeng. Det er nok en Novak som kanskje kjenner litt på presset. Så Casper må fortsette slik som dette, for Djoko kommer nok til å våkne her, sa Discoverys tennisekspert Dorthea Faa-Hviding fra indre bane i Paris da Ruud gikk opp til 3-0 på egen serve.
Etter at nordmannen hadde brutt serberen leverte de to spillerne varene på egen serve, før Djokovic brøt Ruud tilbake til 4-3 i favør nordmannen.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen.
picture

Ruud får tilsnakk av dommeren: – La meg gjøre jobben min

– Jeg tror dette kan koste mer for Novak enn vår norske tennisspiller faktisk, utbrøt Discoverys tenniskommentator Christer Franke på stillingen 4-4 i første sett.
Både Djokovic og Ruud fortsatte å levere på egne server etter dette, og første sett gikk til et spennende tiebreak hvor serberen var overlegen med sifrene 7-1.

Djokovic-dominans

I andre sett viste serberen virkelig klasse på rødgrusen i Paris. 36-åringen servet først inn et blankt game, før han brøt Ruud til 2-0.
– Vi trenger en nordmann som stepper opp litt nå, utbrøt kommentator Francke på stillingen 3-0 i favør Djokovic.
Ruud svarte med å vinne på egen serve og reduserte til 3-1 i andre sett, men nordmannen maktet ikke å bryte den serbiske tennisstjernen i det påfølgende gamet.
– Det var jo et fantastisk første sett, så kom han tilbake og var ikke så fokusert. Lav intensitetet, jeg synes han virker mer stressa, siden han vet at ting ikke går hans vei. Litt som at han vil litt for mye, sa tennisekspert Faa-Hviding etter at Djokovic hadde gått opp til 5-2 i andre sett.
Saken fortsetter under videoen.
Etter at Ruud servet inn til 5-3 kunne Djokovic enkelte gjøre det samme i neste game, og serberen ledet 2-0 i sett etter over to timer på grusen i Paris.
– Det er brutalt det tempoet han setter opp her Djokovic, utbrøt kommentator Francke da serberen gikk opp til 2-0 i sett.
– Ingen hadde hengt med her. Han hadde spilt hvem som helst av banen, fulgte tennisekspert Ola Bentzen opp med i studio etter det andre settet.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen.
picture

Stadionen eksploderer etter ellevilt Ruud-poeng

Ville seg ikke

Nå måtte nordmannen svare for å ha en mulighet til å ta sin første Grand Slam-tittel i karrieren.
De to stjernespillerne fulgte hverandre svært tett i det tredje settet, og det sto 3-3 med null brudd etter tretti minutter i tredje sett.
– Dette er enda viktigere, for det er et moment skiftet her nå. Det er akkurat dette vi vil se. Vi vil se en Casper med ekstra energi, sa ekspert Faa-Hviding da Ruud gikk opp til 4-3 på egen serve.
Ruud ledet 30-0 på Djokovic' serv i det påfølgende gamet, men serberen viste igjen klassen sin og dro i land settet til 4-4.
Den norske tennisstjernen servet deretter inn til 5-4, før Djokovic svarte på egen serve. Djokovic fulgte opp med å bryte Ruud blankt til 6-5, og kunne enkelt serve inn seieren.
picture

Her skriver Djokovic tennishistorie: – Han er for alvor «The Goat»

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame