– Det blir en spennende kamp, sier Casper Ruud til Eurosport.
På den franske grusen skal han mandag spille sin første kamp i hovedturneringen i Roland-Garros, også kjent som French Open.
  • Se Casper Ruuds første runde i Roland-Garros mandag fra cirka 14.45 på Eurosport Player og Eurosport Norge!
Laver Cup
Se høydepunktene: Casper Ruud seiret mot Jack Sock i Laver Cup
23/09/2022 KLOKKEN 19:32

Forventer en spillbar motstander

Det er første gang 19-åringen har tatt seg til hovedrundene i denne turneringen og i den første runden møter han australske Jordan Thompson.
– Det er helt klart en spillbar motstander. Han er en som spiller om poengene og kanskje en som jeg føler meg mer komfortabel å spille mot, enn en som slår hardt på server og slikt. Slike servekanoner som jeg har slitt litt tidligere med. Det er en god spiller og er main draw her. Han er blant de hundre beste i verden. Det blir en utfordring, men jeg tror jeg skal kunne klare å bite bra fra meg hvis jeg har en bra dag, sier Ruud.
24 år gamle Thompson er rangert som nummer 85 i verden og har slått store navn som Andy Murray tidligere.

– Grei trekning

– Du sa selv at du ville ha en av stjernene. Er det greit at det ble Thompson?
– Jeg har selvfølgelig en bedre sjanse til å vinne når jeg møter Thompson enn Thiem eller Djokovic. Det var også en mulighet. Det hadde vært gøy å møte en av de største, men det handler om å vinne og man vil jo gjøre gode resultater i denne idretten. Det er helt klart at Thompson er en grei trekning. Det kunne vært verre. En bra midt på treet-trekning, svarer Ruud på Eurosport sitt spørsmål.
Ruud er før mandagens kamp rangert som nummer 158 i verden, men forventes å klatre noe når mandagens liste oppdateres i starten av uken i og med at han har tatt seg videre til hovedrundene i en Grand Slam-turnering.
PS! Det er spådd mye regn i Paris mandag, så man forventer at det kan bli utsettelser på turneringsprogrammet.
Laver Cup
Ruud setter sammen den ultimate spilleren ut ifra «de fire store»: – Komplett pakke
23/09/2022 KLOKKEN 06:35
National Bank Open
Feilvurdering fra Ruud i Montréal: – Han ble tatt litt på senga
10/08/2022 KLOKKEN 17:07