Casper Ruud møter Jordan Thompson i den første runden i hovedturneringen i Roland-Garros, også kjent som French Open.
Den australske 24-åringen er rangert som nummer 85 i verden og kom seg opp blant topp 100 i verden i 2017.
Roland-Garros
Verdenseneren øyner sin første Grand Slam-tittel
07/06/2018 KLOKKEN 19:50

Sjokkerte mot Murray

Under oppvarmingsturneringen til Wimbledon, Aegon Championship, ble Thompson lagt merke til etter at han slo ut tidligere verdensener Andy Murray i den første runden.
Thompson kom inn som en såkaldt "luckey loser" for å erstatte en skadet Aljaz Bedene på svært kort varsel. I kampen, han kun fikk vite om noen få timer før han gikk på gresset, vant han 7-6 (7/4) 6-2 mot to ganger Wimbeldon-mester Murray.
Nå er det Casper Ruud som skal møte australieren i den første runden på den franske grusen etter å ha vunnet sine tre kvalifiseringskamper inn mot turneringen.
– Trekningen er ok, han her er det mulig for Casper å slå, skriver pappa og trener Christian Ruud på sms til Eurosport.no når han får spørsmål om hva han tenker om at sønnen skal møte Thompson i den første runden.
Artikkelen fortsetter etter videoen!

– Det føles godt

19 år gamle Ruud har imponert i kvalifiseringskampene og vunnet 2-0 i sett i samtlige tre kamper.
– Det har vært et stort mål for meg, og det føles veldig godt. Jeg har jobbet hardt mot dette, så det føles samtidig fortjent, uttalte Ruud til Eurosport etter fredagens kamp mot hjemmehåpet Alexandre Müller.
Roland-Garros blir ungguttens andre opptreden i hovedrunden av en Grand Slam-turnering. I januar tok Ruud seg til 2. runde av Australian Open hvor han røk ut for argentinske Diego Schwartzman.
PS! I tillegg til å være klar for en av sitt livs største tenniskamper, sikrer Snarøya-gutten seg rundt 400 000 norske kroner for deltakelse i 1. ordinære runde av Roland-Garros. Om han skulle ta seg videre til 2. runde, vil total premieinntjening runde millionen.
Roland-Garros
Ruud spilte Roland-Garros med skade: – Valgte å holde det hemmelig
07/06/2018 KLOKKEN 14:10
Roland-Garros
Djokovic med sjokk-avsløring: – Hvorfor i guds navn skulle han si noe sånt?
05/06/2018 KLOKKEN 17:39