– Det er en stor og viktig turnering for meg, sa Rudd før starten på ATP500-turneringen.
Casper Ruud skrev tennishistorie så sent som for to dager siden, da han ble den første nordmannen som vant en ATP-turnering. I finalen i Australian Open hadde han full kontroll på Pedro Sousa, og sikret også at han bykset oppover rankingen til en ny bestenotering.
US Open
Sjokk-exit for Ruud: Tapte for 117-rangert nederlender
01/09/2021 PÅ 19:51
Da Eurosport snakket med en rørt og stolt pappa og trener Christian Ruud i timene etterpå, var han usikker på hvor raskt sønnen ville klare å omstille seg til en ny turnering i Rio allerede tirsdag kveld.
Uvær og trøbbel på reisen hjalp neppe heller, men 21-åringen klarte etter noe om og men å holde egen serv og sikre 1-0 fra første game i første runde mot den italienske kvalifiseringsspilleren Gianluca Mager (25).
Spillerne fortsatte å følge hverandre tett gjennom det første settet, omtrent akkurat like tett som Mager ble markert av et lokalt insekt som han måtte få hjelp til å fjerne av en av ballguttene.
Det første settet fortsatte i samme stil, og de fulgte hverandre helt til siste slutt. Men det var Mager som trakk det lengste strået etter veldig godt spill, og han tok ledelsen 1-0 på tiebreak, omtrent idet tirsdag gikk over i onsdag ved midnatt norsk tid.
I det andre settet fikk Ruud en kjempesjanse til å bryte serven allerede i første game, men greide ikke å følge opp. Mager fortsatte det solide spillet og servet godt, samtidig som nordmannen ikke fikk det helt til å sitte som under storspillet på grusen i Argentina.
Italieneren gikk opp til 4-3-ledelse i det andre settet og satte press på Ruud. 21-åringen unngikk å gi Mager to breakballer og dermed også muligheten til å serve for matchen, ved å snu en tøff situasjon og sikre 4-4 i stedet.
Men Mager slo tilbake og gikk blant gjennom sitt servegame, og økte til 5-4. Dermed hadde Ruud kniven virkelig på strupen. Og da han virkelig måtte, hindret han to matchballer og leverte sin gode forehand og reddet inn 5-5.
Mager leverte nok et blankt servegame, og nok en gang hadde Ruud presset på seg mot slutten av det andre settet. Og nordmannen hadde mange liv, og hindret også en tredje matchball. Men forehanden satt ikke som han kan på sitt beste, og Mager fikk også en matchball nummer fire.
Etter en lang og fin ballveksling forhindret Ruud også den, for det var under press han virkelig klarte å levere.
Mager, som lå på 128. plass på ATP-rankingen, leverte nok et fantastisk poeng i den siste thrillergamet, og fikk nok en mulighet på matchball. På den femte matchballen lyktes det for Mager, som sendte Ruud på hodet ut i første runde, etter to strake sett.
En enorm kontrast til forrige turnering, men nordmannen kom aldri opp på sitt toppnivå, med for mange feil på forehanden, til tross for en bruddball i første sett og hele seks i det andre.
Det betyr nok også at Ruud må belage seg på å falle ned fra 34. plass på rankingen, som er det beste en nordmann har levert. Det fordi han var i kvartfinalen i samme turnering i fjor, og dermed ikke «forsvarer» poengene.

Uvær skapte reisetrøbbel for Ruud

US Open
Ruud-kamp utsatt: Meldt voldsomme regnbyger
01/09/2021 PÅ 15:36
US Open
Stolt over sønnens enorme steg: – Ligger foran skjema
30/08/2021 PÅ 09:55