• Følg Casper Ruud i ATP 1000 Cincinnatti Open lørdaq fra kl. 16.30 på Dplay og Eurosport Player. Sikre deg tilgang her!
– Det er litt slitsomt, men vi føler oss trygge, sier Casper Ruud til Eurosport.
Norges beste tennisspiller har allerede gjort unna to koronatester siden ankomsten til New York i helgen, og han og pappa Christian legger ikke skjul på at de savner hverdagen i Norge.
Tennis
ATP gjør ikke som WTA – vil holde turneringer i Kina
02/12/2021 PÅ 18:24
– Vi savner selvfølgelig å kunne være ute uten maske, og å være sosiale og f.eks å kunne gå ut på restaurant og spise, forteller Christian Ruud.

Hele teamet testes

Men, i en by som virkelig har fått føle på hva som skjer når man mister kontrollen på smittespredningen, tar man ingen sjanser. Spillerne er innelåst på hotellet når de ikke trener, eller spiller kamp, og hele teamet testes, ikke bare Casper. Tester én positivt, ryker hele teamet i karantene.
– Det er derfor vi har valgt å reise uten fysisk trener hit til New York. Mindre team betyr sannsynligvis mindre sjanse for smitte. Begge testene vi har tatt til nå var heldigvis negative, sier Casper Ruud til Eurosport.
– Det blir ny test på fredag, og så hver fjerde dag under hele oppholdet i USA.
Casper Ruud er i USA for å spille Western and Southern Open, og US Open, og for aller første gang går han direkte inn i hovedtablået i en Masters 1000 turnering, og han kan også bli seedet i en Grand Slam.
– Vi forbereder oss så godt vi kan! Det er litt slitsomt med alle sikkerhetstiltakene, men vi føler oss trygge på hotellet og på anlegget, sier far og sønn Ruud.

– Mat og TV på rommet

US Open er kjent for å være den mest «bråkete» Grand Slamen. Full rock´n roll med en av verdens største byer rett i nærheten, og nok av ting å gjøre for spillerne når de ikke er på banen. Men, slik er det altså absolutt ikke i år. Det blir ingen mennesker på tribunene, og byen er forbudt område for spillerne.
– Vi begynner stort sett dagen med en times busstur for å komme til banen. Vi har trent en til to tennisøkter om dagen, og tøffe fysiske økter de dagene vi bare kjører en tennisøkt. Siden vi ikke får lov til å gå ut, blir kveldene stort sett brukt på mat og TV på rommet, forklarer Casper.
Eurosport sender begge Caspers turneringer i USA, og selvfølgelig alle tennisessets kamper.
De fleste av tennisens storkanoner er på plass, så tennisfans kan glede seg til timevis med det beste sporten har å by på fra lørdag kl. 16.30 på Dplay og Eurosport Player. Sikre deg tilgang her!
Tennis
Kina reagerer på boikott: – Er imot politisering av idretten
02/12/2021 PÅ 08:58
Tennis
Far og sønn Ruud nominert til flere priser: – Vi er stolte begge to
02/12/2021 PÅ 07:52