– I forrige uke gjennomførte vi et infomøte med samtlige toppfotballklubber i Norge, der vi blant annet diskuterte de nye karantenereglene som myndighetene la fram nylig. I etterkant sendte vi ut en felles e-post til alle de involverte, der vi oppfordret klubbene til å være enda mer forsiktige med smittevern den kommende tiden.
Det sier konkurransedirektør i NFF Nils Fisketjønn til Eurosport onsdag ettermiddag.
Eliteserien
Lanserer «QR-drakt» med Qatar-budskap: – Penger trumfer fortsatt menneskeliv
EN TIME SIDEN
I forrige uke informerte Folkehelseinstituttet (FHI) om en økende smitte i deler av samfunnet, og la samtidig fram nye karanteneregler. De nye retningslinjene fra FHI, som tredde i kraft fra og med 13. august, går ut på at «alle nærkontakter til smitte skal i karantene, og det skilles ikke lenger på type nærkontakt».
I praksis betyr de nye retningslinjene til FHI at om en fotballspiller blir smittet av koronaviruset, er hele laget nødt til å gå i ti dagers karantene. Det samme gjelder om laget har spilt mot et annet lag – da må begge lag i karantene.

Etterlyser mer informasjon

Aalesund-trener Lars Bohinen gir tydelig til uttrykk hva han mener om informasjonsflyten fra Norges Fotballforbund. På Twitter etterlyser den tidligere landslagsspilleren mer informasjon og en tydeligere prosess.
– Jeg er veldig godt vant til god info fra NFF, og jeg har nok kanskje blitt litt bortskjemt, men så har det vært tilfeller i det siste der infoen ikke har vært god nok. Smittevernreglene er ikke noe å si på – det er mangel på informasjon jeg stusser over, sier AaFK-trener Lars Bohinen til Eurosport.
Nils Fisketjønn klarer derimot ikke helt å forstå Bohinens frustrasjon over det han betegner som dårlig informasjonsflyt.
– Jeg føler ikke at det stemmer helt. Vi sendte mail til over 200, inklusive Aalesund. Men om han føler at han ikke har blitt godt nok informert, så beklager vi selvfølgelig det, sier NFFs konkurransedirektør til Eurosport.no.

– Litt uoversiktlig

Mjøndalen-trener Vegard Hansen mener situasjonen oppleves som litt uoversiktlig, men tror det er en følelse både klubber, forbundet og folk generelt kjenner på i en veldig spesiell tid.
– Vi fikk beskjed i helgen om at det er strengere regler hvis noen blir smittet, og at det da får større konsekvenser, Men jeg som trener har ingenting å klage på per nå angående informasjonsflyten. Vi får mailer støtt og stadig, men litt uavklart føler jeg det er, sier MIF-treneren til Eurosport og legger til:
– Men så tror jeg heller ikke forbundet har en fullstendig oversikt enda, over hva et eventuelt utbrudd vil kunne medføre. Det er litt uoversiktlig og en vanskelig tid for oss alle, avslutter Hansen.

Ønsker ikke cupspill

Årets Norgesmesterskap har også vært et hett tema i det travle kampprogrammet. For å redusere antall kamper i sesongen, har det å droppe cupen blitt presentert som et alternativ flere steder.
Til Eurosport uttrykker Lars Bohinen et ønske om å skrote cupspillet helt, blant annet på grunn av en sen start og en sesong som allerede strekker seg til midten av desember.
– I verste fall klarer man ikke å gjennomføre serien slik som det er nå. Cupen kommer i tillegg, og skal man spille cupen så må man ta av landlagspausen, sier Bohinen.
– Vi i AaFK har et klart ønske om at cupen ikke gjennomføres.
Til Eurosport bekrefter NFFs Nils Fisketjønn at en beslutning angående cupen vil komme veldig snart, og at slik situasjonen er per i dag så er den allerede blitt redusert.
– Et NM i år vil uansett bli redusert både på kvinne- og herresiden. En beslutning der vil ikke drøye lenge, avslutter konkurransedirektøren.
Fått med deg denne?

Bernt oppsummerer runde 14: Ingebrigtsens Brann-debut, mystisk Jönsson-dans og RBK-straffe

Eliteserien
Bortvist fra Aspmyra etter rasistiske tilrop – politiet oppretter sak
4 TIMER SIDEN
Eliteserien
Fikk gult kort for filming: – Jeg tar det, beklager!
17 TIMER SIDEN