På sine egne nettsider har arrangøren i den italienske hovedstaden lagt ut listen over spillere som i øyeblikket er klarert for spill i turneringen. Den inneholder 36 navn, inkludert store deler av verdenseliten.
Roger Federer er derimot ikke med. Den sveitsiske veteranen har gjort det klart at han dropper resten av inneværende sesong for å bli helt restituert etter en kneskade.
Tennis
ATP gjør ikke som WTA – vil holde turneringer i Kina
02/12/2021 PÅ 18:24
Sørafrikanske Kevin Anderson kommer inn i turneringen med beskyttet ranking etter langt fravær grunnet skade og virussituasjonen. Han tar Federers plass, men Federers fravær åpner også døren for deltakelse for Casper Ruud.
Usannsynlig er det heller ikke at flere deltakere vil komme til å trekke seg i tiden som kommer. Turneringen i Roma spilles i perioden 14. til 21. september. Den vil bli en siste test før Roland-Garros-turneringen i Paris som begynner 27. september.
Foruten Federer er hele topp ti-listen på verdensrankingen med i startfeltet i den italienske hovedstaden. Det inkluderer også Rafael Nadal, som har avstått fra å delta i de kommende turneringene i USA, blant dem prestisjetunge US Open.
Spanjolen prioriterer å forberede seg til de viktige grusturneringene som venter.
Casper Ruud deltar på sin side både i den kommende ATP-turneringen i New York og i US Open deretter. Nordmannen er i øyeblikket nummer 36 på verdensrankingen.
(©NTB)
Tennis
Kina reagerer på boikott: – Er imot politisering av idretten
02/12/2021 PÅ 08:58
Tennis
Far og sønn Ruud nominert til flere priser: – Vi er stolte begge to
02/12/2021 PÅ 07:52