Etter en nervepirrende og heseblesende avslutning på kampen mellom Casper Ruud og Andrey Rublev tok til slutt nordmannen seieren i et avgjørende tiebreak.
Det er niende gang på rad at Casper Ruud vinner når kampen går til et avgjørende sett. Totalt i år har Ruud 12-3 i avgjørende sett på ATP-touren.
– Jøss, nei, det visste jeg faktisk ikke om selv, sa Casper Ruud da han fikk presentert statistikken på pressekonferansen etter at semifinaleplassen var sikret.
Nitto ATP Finals
Maktdemonstrasjon i Torino – Zverev sikret sin andre ATP-tittel
21/11/2021 KLOKKEN 17:29
Forrige gang Ruud tapte et avgjørende 3. eller 5. sett var i Wimbledon i sommer, og så den bitre exiten i tredje runde av Roland-Garros.
– Å tape i et 5. sett i en Grand Slam er nok det verste tapet man kan ha i den sporten her. Det stikker. Men det er ikke sånn at jeg har sagt til meg selv at jeg aldri skal tape et avgjørende sett igjen. Jeg må akseptere at det vil skje i framtiden. Men marginene har gått litt i min favør etter det, og det er en god statistikk å ha.
Sett denne?

Se høydepunktene: Historisk Ruud vant etter tiebreak

– Jeg har reddet matchballer og snudd jevne kamper som til slutt har bikket min vei. Jeg håper det kan fortsette og er selvfølgelig veldig glad for det.
– Roland-Garros-tapet ga meg mer motivasjon til å slå tilbake i sommer. Det var litt den mentaliteten jeg tok med meg da jeg vant tre turneringer på rad. Denne uken har jeg egentlig bare tenkt at hvert poeng er viktig, for det går så raskt her. Server du bra er det vanskelig for motstanderen. Og i dag både servet og spilte jeg bra, sa Ruud fredag.

Overrasker seg selv

Og på pressekonferansen etter Rublev-seieren innrømmer Ruud at han er overrasket over hvor godt egen serve faktisk sitter i Torino.
– Ja, kanskje litt. Servingen mot Cameron (Norrie) i andre og tredje sett var nesten eksepsjonelt for meg å være. Jeg følte meg ikke like bra i dag, men det ble bedre og bedre og jeg klarte å avgjøre med et servess. Det er jeg veldig takknemlig for. Jeg har jobbet med serven siden Paris, for jeg visste at det kom til å bli en nøkkel her.
Allerede lørdag 14.00 venter den største kampen i Ruuds karriere til nå. Da skal han altså spille om en finaleplass i ATP-sluttspillet, hvor han har tatt seg til semifinale sammen med verdens tre beste spillere.
Casper Ruud møter Daniil Medvedev, mens Novak Djokovic og Alexander Zverev møtes i den andre kampen.
Sett denne?

Skrev norsk idrettshistorie: – En stor dag for meg og min karriere

Nitto ATP Finals
Tar lærdom fra storkampene: – Blir viktig om jeg skal ha sjans mot slike spillere
21/11/2021 KLOKKEN 13:42
Nitto ATP Finals
Gigantduell i ATP-finalen: – Blir definitivt mindgames
21/11/2021 KLOKKEN 13:42