Casper Ruud - Stefanos Tsitsipas 1-6, 4-6
Stefanos Tsitsipas ble for sterkt for Casper Ruud på hardcourten i Masters 1000-turneringen i Toronto.
Grekeren vant kampen i strake sett med siffrene 1-6, 4-6. Det var den dårlige starten i det første settet som satte tonen for resten av kampen.
National Bank Open
Ruud om den spesielle beskjeden til tvilerne: – Morsomt
13/08/2021 KLOKKEN 14:44
– Det ble dessverre en litt dårlig start fra min side, og mot en sånn spiller må man være på topp fra start. Jeg hadde noen sjanser som jeg rotet vekk i mitt første servegame, og deretter ballet det litt på seg, sa Ruud til NTB.
– En herlig gjennomført kamp av Stefanos Tsitsipas som for sin revansj mot Casper Ruud for tapet på grusen i Madrid. Tsitsipas har enda litt mer å vise til på dette dekke enn Casper foreløpig så det er nok fortsatt en fordel for grekeren å møtte han på andre dekker enn grus, sa Discoverys tenniskommentator Ola Bentzen etter kampen.
Dermed ryker Ruud på sitt første tap på 14 kamper.
– Han får ikke til noe særlig i det første settet Casper og blir brytt tidlig. Det setter litt tonen for resten av kampen. Han gjør litt mange feil enn hva vi er vant med forehanden. Ble en tøff kamp for Casper, men han kommer tilbake. En kvartfinale i en Masters 1000 skal man ikke kimse av, sa Bentzen etter kvartfinale-exiten for Ruud.
Sett denne?

Dramatisk vei til semfinalen for Hedda (19) – kan nå sin første seniorfinale

Formidabel oppgave

Det var en formidabel oppgave som ventet for Casper Ruud i kvartfinalen i Toronto.
Den 193 cm høye grekeren Stafanos Tsitsipas sto på motsatt banehalvdel. Grekeren er ranket som nummer tre i verden. Nordmannen er ranket som nummer 12.
De to hadde møtt hverandre på dette nivået en gang tidligere. Det var på grusen i Masters 1000 i Madrid tidligere i år. Da var der nordmannen som trakk det lengste strået og slo den jevnaldrende grekeren i strake sett 7-6, 6-4.

Revansjelysten Tsitsipas

I kvartfinalen i Toronto derimot var det 22-år gamle Tsitsipas som startet sterkest. Tsitsipas virker innbitt og svært lysten på å revansjere tapet for Ruud i Madrid.
Grekeren brøt Ruud i hans to første servegame, og kombinert med solid serving fra han selv tok det ikke lengre enn 16 minutter før Tsitsipas allerede hadde opparbeidet seg en 5-0-ledelse.
– Han sliter ordentlig med forehanden her Casper. Han har mistet rytme og timing på forehanden i dette første settet, sa Discoverys kommentator Ola Bentzen.
Ruud reduserte til 5-1, men grekeren fortsatte den solide servingen og tok det første settet 6-1 på bare 23 minutter.
Saken fortsetter under videoen.

Storfavoritten kjempet seg videre i NM – møter kjenning i semien

Ruud hevet seg

Det andre settet ble forsinket noen minutter etter at Tsitsipas brukte uvanlig lang tid i garderoben mellom settene. Det var derfor en utålmodig Ruud som gikk rundt på Centercourten og ventet på grekeren.
Men den ekstra pausen gjorde Snarøya-gutten godt, for han startet det andre settet mye bedre enn det første.
Nordmannen servet inn det første gamet og han hadde en break-ball mot Tsitsipas i det neste gamet. Grekerne ble litt for sterk derimot og forsvarte sin serv og utlignet til 1-1 i settet.
– Det positive er at han er henger bedre med i returspillet nå Casper, sa Bentzen selv om Tsitsipas vant gamet til slutt.
I det neste gamet havnet Ruud under 15-45 og hadde to breakballer mot seg, men han viste glimrende tennis og tok det neste fire poengene og klarte å holde serven sin.
Ruud hang mye bedre med i det andre settet og begge spillerne fortsatte å holde sine respektive server helt frem til det niende gamet.
En dobbeltfeil og en smash som gikk langt utenfor fra Ruud ga Tsitsipas to breakballer. Ruud forsvarte den første breakballen, men Tsitsipas ble for sterkt og brøt opp til 5-4, og kunne serve inn settet og kampen.
Og det gjorde grekeren. Han avsluttet kampen med et serve-ess og tok til slutt en fortjent seier over Ruud.
Neste turnering for Ruud er Masters 1000-turneringen i Cincinnati i Ohio. Den turneringen starter allerede på søndag.
National Bank Open
Casper Ruud enkelt videre i Toronto
12/08/2021 KLOKKEN 16:28
National Bank Open
Hentet inn nytt team Ruud-medlem: – Noe vi har kikket litt på
10/08/2021 KLOKKEN 16:56