Casper Ruud - Dusan Lajovic (6-4, 6-3)
Nordmannen spilte til tider glimrende tennis på hardcourten i Toronto og serbiske Dusan Lajovic ble slått i strake sett med siffrene 6-4, 6-3.
Begge spillerne servet sterkt og i det første settet var det jevnt lenge, men Ruud klarte å vippe settet i hans favør til slutt.
National Bank Open
Tsitsipas ble for sterk for Casper Ruud: – Man må være på topp fra start
13/08/2021 KLOKKEN 17:28
Det virker lenge som Ruud skulle nærmest kontrollere inn en komfortbal seier da han gikk opp i en kjapp 3-0-ledelse. Men serbiske Lajovic svarte og utlignet til 3-3 i det andre settet.
Men igjen så klarte Ruud å avgjøret settet på slutten. Han gjorde som sin motstander og tok de tre neste gamene og vant det andre settet.
Og han er dermed klar for kvartfinale i Masters 1000-turneringen i Toronto.

Frustrert Ruud

Ruud og Lajovic følgte hverandre tett gjennom hele det første settet. Begge spillerne holdt sine respektive servegame lenge, men på stillingen 5-4 til Ruud klarte ikke serberen å stå imot nordmannen.
Lajovic satte ballen i nettet og Ruud vant det første settet 6-4, og det var en tydelig irritert serber som smeller racketen i bakken etter å ha tapt det jevne åpningssettet.
Det første servebruddet kom mye tidligere i det andre settet. Allerede i Lajovic sitt første servegame bryter Snarøya-gutten serberen. Ruud hadde få problemer med å forsvare sin egen serv i neste game og gikk opp i en 3-0-ledelse.
Lajovic slår derimot tilbake. Han vinner de tre neste gamene og utligner til 3-3 i det andre settet.
Ruud var tydelig frustrert over serberens flaks eller dyktighet når det kom til hvor serberen satte ballene.
– Han setter bare alt på linjene, kunne man høre en frustrert Ruud si etter at Lajovic hadde slått inn et serve-ess.
Men frustrasjonen til Ruud utmerket seg også på spillet til 22-åringen. Nordmannen tok de tre neste gamene og vant det andre settet 6-3, og er med det videre til neste runde i Toronto.
Der møter han greske Stefanos Tsitsipas som også vant enkelt sin kamp mot russiske Karen Khachanov med siffrene 6-3, 6-2.
National Bank Open
Ruud om den spesielle beskjeden til tvilerne: – Morsomt
13/08/2021 KLOKKEN 14:44
National Bank Open
Hentet inn nytt team Ruud-medlem: – Noe vi har kikket litt på
10/08/2021 KLOKKEN 16:56