• Se Casper Ruud mot Marin Cilic tirsdag kl. 22:00 på discovery+!
En tennis-sesong er lang. Den strekker seg fra januar til november og turneringene kommer tett. Belastningen kan derfor til tider være stor og risikoen for skader øker.
For å forebygger slike belastningsskader har Team Ruud har hentet inn en fysioterapaut for å bistå rundt Casper Ruud.
National Bank Open
Tsitsipas ble for sterk for Casper Ruud: – Man må være på topp fra start
13/08/2021 KLOKKEN 17:28
– De er noe vi har kikket litt på for å rett og slett takle den lange sesongen, og å kunne vedlikeholde de stedene hvor skadene kommer hyppigst. Det er noe som vi legger til i teamet nå, sier far og trener Christian Ruud til Discovery før ATP 500-turneringen i Toronto.

Tre strake triumfer

Casper Ruud valgte å stå over OL for å fokusere på ATP-touren og grusturneringene i Båstad, Gstaad og Kitzbühel. Det viste seg å være et smart valg. 22-åringen vant nemlig alle tre turneringene.
Det gjør nordmannen til den første spilleren til å vinne tre turneringer på tre uker siden britiske Andy Murray gjorde det i oktober 2011.
Å vinne tre turneringer på rad betyr også at det blir en del ekstra mange kamper og en større belastning. Men far Ruud føler at sønnen har taklet det tøffe turneringsprogrammet bra.
– Han har jo som sagt spilt tre på rad og vunnet alle, og ved hjelp av den nye fysioen så har det gått bra. Jeg tror nok at han skal være klar for to turneringer på rad nå. Casper er motivert og kroppen er klar for å kjøre ut resten av sesongen uten problemer.
Sett denne?

Se høydepunktene: Zverev vant OL-gull i tennis.

Hardcourt-sesongen

Team Ruud ankom Toronto forrige torsdag og har brukt de siste dagene på komme inn i døgnrytmen og å finne tilbake følelsen på hardcourten før sesongen på det harde dekket begynner.
Casper Ruud har ikke spilt på hardcourt siden han måtte trekke seg med en håndleddsskade i ATP 500-turneringen i Acapulco i mars.
– Det har ikke blitt så mange turneringer på hardcourt i år på grunn av det dukket opp et par skader både i Australian Open og i Acapulco. Han burde ha spilt rundt seks eller sju turneringer på hardcourt for å få et bedre inntrykk av hvor han står, forteller Christian Ruud.
Casper Ruud spiller denne uken den første av tre turneringer i USA og Canada. Først er det Masters 1000-turneringen i Toronto, før en ny Masters 1000 i Cincinnati uken etter.
Så er det en uke med trening før sesongens siste Grand Slam, US Open starter 30. august.

Tøff trekning

Ruud møter tidligere US Open-vinner Marin Cilic i andre runde i Toronto. Kroaten er ranket som nummer 38 i verden.
– Absolutt en veldig farlig motstander. Han har vært litt opp og ned i år, men han vant en turnering for noen måneder siden så han har et veldig høyt toppnivå, forteller Ruud
– Han er ikke helt på det nivået han var på for noen år siden, så på en normal god dag mener jeg at Casper har gode muligheter til å slå han, sier han videre.
Dersom Ruud vinner sin kamp er det mest sannsynlig et møte med den 21 år gamle Felix Auger-Aliassime som venter i tredje runde. Canadieren er ranket som nummer 16 i verden, fire plasser bak Ruud.
Ruuds kamp mot Cilic starter ca. klokken 22:00 tirsdag kveld.
National Bank Open
Ruud om den spesielle beskjeden til tvilerne: – Morsomt
13/08/2021 KLOKKEN 14:44
National Bank Open
Casper Ruud enkelt videre i Toronto
12/08/2021 KLOKKEN 16:28