I dag fortsetter Casper Ruuds jakt på enda en god ATP-plassering. I første runde ga kommentator og ekspert Ola Bentzen 22-åringen terningkast seks for matchen han spilte mot Felix Auger-Aliassime.
– Han vinner enklere enn mange av oss hadde forutsett. Dette er en terningkast seks-kamp fra Casper Ruud, sa kommentatoren på lufta under tirsdagens sending.
Mutua Madrid Open
Zverev slo Ruuds overmann i Madrid
09/05/2021 PÅ 19:51

Aggresiv Ruud

Onsdagens motstander, den japanske 25-åringen Yoshihito Nishioka, hadde en litt kronglete vei inn i hovedrundene. I den avgjørende kvalifiseringskampen mot amerikanske Marcos Giron, trakk japaneren seg før det avgjørende settet.
– Hva som var grunnen vet jeg ikke, men det er oftest skade, sykdom eller dårlig form som gjør at spillere gjør det. Men han trakk seg altså fra kvalifiseringsfinalen, så kommer han inn som lucky looser så det var kanskje ikke så alvorlig den eventuelle skaden. Det er en enda mer spesiell vei inn i hovedrunden enn bare å tape normalt, forklarer Ola Bentzen til Discovery om den litt rare situasjonen.
Bentzen er klar på at det norske tennis-esset er favoritt i den andre runden av Madrid Open, men sier samtidig at Nishioka ikke er en spiller det er lurt å ta for lett på.
– Han har ikke de største våpnene og har en serve som ikke er blant de beste, men han er en farlig kontringsspiller som beveger seg veldig godt. Man kan få en ball ekstra tilbake her og der, som gjør at det blir fort gjort å gjøre noen feil hvis man ikke er nøyaktig nok når man skal avgjøre poengene.
Når han snakker om hva man skal forvente av nordmannen, er det flere ting som eksperten peker på.
– Vi kan forvente at det er en aggressiv Casper som kommer til å styre store deler av kampen med bedre serving enn motstanderen. Forhåpentligvis slipper han til med forehanden sin, slik at han kan styre kampen og jeg vil tro han har et overtak med tanke på tempo i denne matchen. Selv om han absolutt ikke er ufarlig, så har Casper et mye bedre grunnslag over tid på grusen.
Ruud røk ut av doubles-turneringen i Madrid i går. Se avgjørelsen her:

Se video: Ruud ute av doubleturneringen

Vant til lignende forhold

Bentzen vurderer de naturlige forholdene som perfekte for Ruud.
– Jeg tror at han kommer til å ta det. Jeg tror forholdene passer veldig bra. Jeg synes han spilte utrolig bra mot Auger-Aliassime, så hvis han er i nærheten av det så tror jeg at han vinner den kampen relativt greit. Jeg tenker Nishioka kunne vært et potensielt bananskall dersom det hadde vært andre forhold. På grus skal Casper ha greit tak på Nishioka.
Til sammenligning med den forrige turneringen Snarøya-gutten spilte i München, ligger Madrid i rundt samme høyde over havet.
I et intervju med Discovery i forkant av Madrid Open, forklarer Ruud hvorfor dette er en fordel:
– Det er ganske lik høyde og det har en del å si i tennis på hvordan ballen flyr i luften og hvordan det flyr generelt sett. Jeg har på en måte fått en god «treningsuke» i München med disse forholdene, selv om det var litt kaldere og litt lavere sprett. Det er litt høyere sprett her enn det er i München, men jeg fikk vist der at jeg kan gjøre det godt i høyden, sa Ruud i intervjuet.
Se hele intervjuet her:

Dette sier Casper Ruud før Madrid Open

Mutua Madrid Open
Aldri har en nordmann vært ranket høyere: – God damn!
07/05/2021 PÅ 18:56
Mutua Madrid Open
Nadal-nedtur – kan ikke møte Ruud
07/05/2021 PÅ 15:56