Populære sporter
All sport
Vis alt

Karrierebeste og et gjennombrudd: – Bare å heise flagget

Tiril Haga

Oppdatert 07/05/2021 klokken 13:53 GMT+2

Discoverys tennisekspert Christer Francke mener at Ruud plasserer Norge greit på tenniskartet etter seier i Madrid Open torsdag kveld.

Casper Ruud

Foto: Getty Images

Tennisekspert Christer Francke mener Ruuds seier mot femte best tennisspiller Stefanos Tsitsipas er den beste seieren han har tatt.
– Det er bare å heise flagget, sier Francke.
Han mener det er en unik seier, og at Ruud setter Norge greit på tenniskartet.
– Det er karrierebeste og et gjennombrudd å slå en så god tennisspiller. Jeg bøyer meg i hatten, som Heidi Weng ville sagt, sier Francke.
For tenniseksperten så er det Ruuds mentale stabilitet som imponerer mest.
– Casper er mentalt supersterk. Han klarer å holde roen når han server og er like stabil hele veien. Han er så kald, og det virker som om det ikke streifer tankene hans at han spiller mot en rangert topp ti.
Også servegamene satt i stjernemøtet for Ruud i Madrid.
– Han tapte ikke ett servegame eller breakball imot seg. Servingen hans i dag var i verdensklasse. Det var full trøkk fra start til slutt.
At Casper har en vinnerskalle, er det flere som har fått med seg.
– Det er en jevn kamp og de får like mange poeng, men så viser Casper nok en gang at han har en egenskap til å klare å vinne. Han har en helt egen vinnerskalle.

Bare Nadal som kan slå han

– Hvorfor tror du han er så rolig etter en så stor seier?
– Jeg tror det er bare sånn de er i familien Ruud og han har lyst til å vinne mer. Det er en bra egenskap, og kan gjøre det lettere å gå videre eller takle tap. Du sliter deg mindre ut, forklarer Francke.
Han mener og at det er litt typisk norsk å ikke være så utagerende når vi gjør noe bra.
I motsetning til mange, blir ikke Francke nervøs når Casper spiller.
– Det er trygt å se på når han er så stabil. Det er utrolig morsomt at en norsk tennisspiller gjør det så bra, og han er banebrytende etter sin far.
Discoverys mann håper øyeblikk som dette kan skape blest og optimisme rundt det som har vist seg å være en gryende idrett her til lands.
– Nå håper jeg det blir masse tennisbaner rundt om i Norge, ler han.
Fredag kveld venter en kvartfinale mot 23 år gamle Alexander Bulbik for Ruud. Bulbik ligger som nummer 44 på verdensrankingen.
– Han kan absolutt vinne den. Om han fortsetter å spille som han gjorde torsdag, så er det vel ikke noen andre enn Nadal som kan slå han, avslutter Francke.
Nydelige scener:
picture

Her vinner han – kommentator på gråten

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame