Alexander Zverev - Matteo Berrettini 2-1 (5-7, 6-4, 6-3)
Tyske Alexander Zverev vant Masters 1000-turneringen i Madrid, etter å ha beseiret italienske Matteo Berrettini i finalen.
Mutua Madrid Open
Aldri har en nordmann vært ranket høyere: – God damn!
07/05/2021 KLOKKEN 18:56
– Det føles godt, spesielt etter å ha tapt de tre siste finalen jeg har spilt, så er dette spesielt og jeg skal nyte denne seieren, sa Zverev etter seieren var i boks.
Det ble dessverre ingen Casper Ruud i finalen i Masters 1000-finalen i Madrid søndag kveld. Snarøya-gutten måtte se seg slått av italienske Matteo Berrettini i semifinalen. I finalen møtte Ruuds overmann tyske Alexander Zverev.
De to finalistene er begge nesten to meter høye. Berrettini med sine 196 cm og Zverev rager 198 cm over bakken. Servene bar også preg av finalistenes høyde og fysikk. Begge server hardt og presist i starten av det første settet.

– Et rått første sett

De følger hverandres tett frem til Berrettini klarer å bryte Zverev serv og går opp i 4-3-ledelse i første sett, men Zverev viser styrke og bryter direkte i neste game.
Det første settet avgjøres i et ellevilt tiebreak. Berrettini gikk først opp i en 5-0 ledelse, men Zverev hentet opp på mesterlig vis til 6-6. Berrettini hadde to setballer på stillingen 6-4 og 6-5, men klarte ikke å ta vare på de. Den sterke servingen fortsetter, men Italieneren viser seg som den sterkeste og vinner tiebreaket 10-8 og tar det første settet 7-6.
– Dette er en helt rå kamp så lang. Om jeg håpet på tre sett før kampen så gjør jeg det ihvertfall nå. Det har vært et helt rått første sett til tider, sa Discoverys tennisekspert Ola Bentzen i studio etter det første settet.
Pappa Christian Ruud er fornøyd med Casper Ruuds storspill i vår:

– Vi er utrolig happy med de siste månedene. Casper tar nye skalper hele tiden

Zverev slo tilbake

Det andre settet begynte i stor grad som det første. Begge server sterkt og holder sine respektive servegame.
Helt til tyske Zverev bryter Berrettinis serv og går opp i 5-4. Zverev viser styrke å server inn det andre settet 6-4.
Begge spillerne har en gjennomsnittshastighet på servene på godt over 200 km/t etter de to første settene. Discoverys tennisekspert Øyvind Sørvold er mektig imponert over servingen og returspillet til begge spillerne.
– Det er en fantastisk presisjon. Jeg synes det er godt gjort å returnere såpass mange baller som de gjør, sier Sørvold i studio etter det andre settet.
I det tredje og avgjørende settet viser Zverev seg som den sterkeste. Tyskeren bryter Berrettinis serv først og tar en 3-2-ledelse. Han holder sin serv i neste game, og Berrettini klarer ikke å følge tyskeren. Zverev klarer i tillegg å bryte Berrettini igjen i det avgjørende gamet og vinner det siste settet 6-3, og vinner finalen
LES OGSÅ: Casper Ruud trekker seg fra Masters Roma
Sammen med Casper Ruud er både Zverev (24) og Berrettini (25) en del av den yngre oppadstormende generasjonen i tennis. De to finalistene har møtt hverandre tidligere tre ganger, hvorav Zverev har vunnet to. Det var første Masters 1000-finale for italienske Berrettini. Alexander Zverev har på sin side vunnet tre Masters 1000-titler i sin allerede korte karriere før søndagens finale.
Som sagt så slo Berrettini blant annet ut Casper Ruud på veien til finalen, mens Zverev slo ut kanskje verdens to beste gruspillere i Rafael Nadal i kvartfinalen og Dominic Thiem i semifinalen på sin ferd til finalen.
Mutua Madrid Open
Nadal-nedtur – kan ikke møte Ruud
07/05/2021 KLOKKEN 15:56
Mutua Madrid Open
Karrierebeste og et gjennombrudd: – Bare å heise flagget
07/05/2021 KLOKKEN 10:50