Rafael Nadal tapte for Alexander Zverev i to strake sett i Madrid Open fredag. For andre gang på kort tid røk tennisstjernen ut i en ATP Masters-kvartfinale.
Zverev vant med settsifrene 6-4, 6-4. Dermed blir ikke Nadal en potensiell finalemotstander for Casper Ruud, som senere fredag skal bryne seg på kasakhstanske Alexander Bublik. Den spanske gruskongen er Snarøya-guttens store læremester.
Mutua Madrid Open
Zverev slo Ruuds overmann i Madrid
09/05/2021 PÅ 19:51
Det så lovende ut for Nadal i første sett. 34-åringen brøt sin tyske motstander til 4-2, men Zverev slo knallhardt tilbake med to vellykkede bruddballer.
Veteranen ble brutt igjen i sett nummer to. Det sendte Zverev opp i 3-2, og han servet deretter hjem seieren og semifinalebilletten.
Grusturneringen i Spania er på ATP Masters 1000-nivå. Det er kun Grand Slam-konkurranser som har høyere status i tennissporten. Nadals exit kom tre uker etter at favoritten kom til kort i kvartfinalen i Monte-Carlo Masters.
Nadal har vunnet Madrid Open flest ganger med sine fem triumfer. Den siste kom i 2017. Fjorårets utgave ble avlyst på grunn av koronapandemien.
På verdensrankingen er spanjolen nummer to, mens Zverev ligger på sjetteplass.
(©NTB)
Så du denne? Gråtkvalt kommentator etter karrierebeste seier for Ruud:

Her vinner han – kommentator på gråten

Mutua Madrid Open
Aldri har en nordmann vært ranket høyere: – God damn!
07/05/2021 PÅ 18:56
Mutua Madrid Open
Karrierebeste og et gjennombrudd: – Bare å heise flagget
07/05/2021 PÅ 10:50