Etter nok en strålende match av Casper Ruud (22) onsdag, er det duket for en ordentlig godbit på norske skjermer torsdag ettermiddag. Ruud gjorde kort prosess med japanske Yoshihito Nishioka onsdag med 2-0 (6-1, 6-2) til kommentator Ola Bentzens store begeistring.
– Det er ikke veldig ofte man ser at man bruker motstanderen som feiekost i disse turneringene. Det er helt suverent, sa Bentzen i sendingen etter kampen onsdag.
Mutua Madrid Open
Zverev slo Ruuds overmann i Madrid
09/05/2021 PÅ 19:51

Vant i Monte Carlo

Det er ingen liten fisk Snarøya-gutten nå må passere for å avansere til kvartfinalen i Madrid. I Monte Carlo slo Stefanos Tsitsipas Ruuds overmann Andrey Rublev i finalen, og vant med det turneringen. I tillegg nådde grekeren finalen i ATP-turneringen i Barcelona forrige helg, der Rafael Nadal gikk seirende ut.
– Det er kanskje en av de største utfordringene man kan få på grus for øyeblikket, sammen med Rafael Nadal og Dominic Thiem. Det er kanskje to-tre navn i den sammenhengen, og Tsitsipas er en av dem, sier tenniskommentator i Discovery Ola Bentzen.
Ifølge kommentatoren, er Tsitsipas en aggressiv spiller som liker å stå høyt i banen og kan strø ballen veldig godt.
– Det blir ofte slik i hans kamper, at han er litt av og på i form av å være nøyaktig og flink til å stå høyt i banen. Jeg tror Casper må være obs på at hvis han blir løpende rundt på defensiven og la Tsitsipas styre, da blir det veldig vanskelig.

Må prøve å styre selv

Grekeren er ranket som nummer fem i verden, mens det norske håpet er ranket som nummer 22. Likevel tror Bentzen det skal være muligheter.
– Jeg vil nok si det er 60/40 i favør Tsitsipas med tanke på rankingen og formen, men jeg tenker man kan tillate seg å være optimist for Casper. Selv om å møte nummer fem i verden er ganske tøft, så tror jeg det er helt realistisk at Casper kan spille jevnt med han – og kanskje til og med vinne. Men det kommer til å bli tøft.
I kampen mot Nishioka klarte Ruud å treffe hele 77 prosent av alle førsteservene, og den egenskapen blir viktig om nordmannen skal lykkes mot Tsitsipas.
– Det aller viktigste for å få til det er å serve like bra som i går, for da blir det enklere å få det overtaket slik at man selv kan bestemme utviklingen i form av poeng. Det blir så klart en egen utfordring å møte Tsitsipas enn begge de to han har møtt til nå.
Et annet faktor som kan spille positivt inn for Ruud, er forehanden.
– Den forehanden til Casper er farlig for Tsitsipas og egentlig alle spillerne i verden, kort og godt. Hvis Casper får overtaket og får tid på forehanden sin, slik han fikk i går, så kommer også Tsitsipas til å slite – til tross for at han er en mye bedre spiller enn Nishioka.
Hør hva Casper Ruud hadde å si etter kampen mot Nishioka onsdag:

– Det ble kanskje litt stygt for han

Mutua Madrid Open
Aldri har en nordmann vært ranket høyere: – God damn!
07/05/2021 PÅ 18:56
Mutua Madrid Open
Nadal-nedtur – kan ikke møte Ruud
07/05/2021 PÅ 15:56