Populære sporter
All sport
Vis alt

Ruud fikk bank sist han møtte 18-åringen: – En finale hvor alt kan skje

Tiril Haga

Oppdatert 02/04/2022 klokken 17:55 GMT+2

Tross den unge alderen til Carlos Alcaraz, blir han allerede sett på som en spiller som vil bli blant en av verdens aller beste.

Se jubelbildene: – Bare å finne frem paraplydrinkene!

– Carlos Alcaraz er veldig ung men et supertalent. Mange regner han som en av de som blir en av de aller beste og etablerer seg på topp, sier Discoverys tennis-eskpert Øivind Sørvald.
Søndag skal Casper Ruud møte unggutten, som er ranket per nå som nummer 16 i verden, i finalen av Miami Open Master 1000. Det blir begges aller første finale i en Master 1000.
– Dette er jo helt spesielt. Ganske så vilt, understreker Sørvald.
Ruud har spilt én gang tidligere mot den spanske 18-åringen, da i Marbella på utendørs grus i april i fjor. Nordmannen tapte den gang 6-2,6-4.
– Casper fikk ordentlig bank da, og man var lite forberedt på Alcaraz. Men Casper har jo blitt mye bedre siden da, og sett spanjolen mye.

Ikke like erfaren som Ruud

Eksperten beskriver spanjolen som lynrask, har en god serv og slår beinharde baller.
– Han slår ekstremt harde baller, så om Casper spiller litt forsiktig som han gjorde i starten av semifinalen, så vil Alcaraz kunne slå flere rene baller, mener Sørvald.
– Han har ingen utsøkte svakheter, men om det skal være én så er det at han kan vurdere situasjoner litt feil. Han har ikke like mye erfaring slik Casper har.
Selv om Sørvald tror det blir en vanskelig kamp, mener han det står 50/50.
– Om Casper spiller slik han gjorde mot Zverev så kan han slå han. Kampen kan gå begge veier. Dagsformen og andre detaljer spiller og inn i morgen. Det er en finale hvor alt kan skje.

Ville vært bedre å møte Hurkacz

Alcaraz spilte semifinale mot 25-år gamle polske Hubert Hurkacz natt til lørdag norsk tid. Da endte stillingen 7-6(5), 7-6(2).
– Det hadde kanskje vært litt bedre for Casper å møte Hurkarcz. Han og Alcaraz spilte jevnt hele veien og det var kun noen baller som skilte de to, sier eksperten.
– Jeg kjenner nå på at jeg er litt nervøs. Men så på en annen side ikke, kanskje bare spent nervøs. Jeg er stolt på Caspers vegne, og han har virkelig underholdt oss her.
Finalen spilles søndag kl 19.00 norsk tid på Hard Rock Stadium.
– I morgen er det bare å nyte øyeblikket og glede oss over at vår mann er i en finale i en sånn her turnering, som er hakke under Grand Slam og de ekstremt store turneringene. Vi skal vite at Casper er og blir en spiller som er god både på grus og hardcourt, avslutter Sørvald.
Så du denne?
picture

Ruud om den nye milepælen: – Må hive meg inn i en kald dusj nå

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame