Populære sporter
All sport
Vis alt

Sensasjonell seier for Ruud – skal spille finale i Master 1000: – Det blir min største

Tiril Haga

Oppdatert 01/04/2022 klokken 23:11 GMT+2

Casper Ruud tok sin aller første finaleplass i en Master 1000-turnering i Miami Open fredag kveld.

Se jubelbildene: – Bare å finne frem paraplydrinkene!

Ruud - Cerundolo: 6-4,6-1
– Det føles utrolig gøy og givende å representere Norge utpå der. Kampen på søndag blir den største i min karriere, sier Casper Ruud til Discovery etter kampen.
– Det var en litt trøblete start og det var tøffe forhold, men jeg er selvfølgelig veldig fornøyd, la tennisspilleren til.
Etter en litt rufsete start, tok Casper Ruud seg opp og vant sin første semifinale i en Master 1000-turnering i Miami Open fredag kveld. Det blir også nordmannens første finale i en Master 1000-turnering , som blir på søndag, og han skriver norsk tennis-historie.
– Dette er ekstremt å oppleve, sier Discoverys tennis-ekspert Øivind Sørvald i studio.
– Dette er en stor prestasjon, og han er iskald. Nå server han ess på matchballen - det er en ganske kul greie, fortsetter eksperten.
Hør hva Ruud hadde å si etter seieren:
picture

Ruud om den nye milepælen: – Må hive meg inn i en kald dusj nå

To blanke game

I første settet var det jevnt mellom nordmannen og argentinske Francisco Cerundolo. Ruud så ut til å spille på det litt vel trygge, gjorde noen upressede feil og den farlige forehanden satt ikke som normalt.
Heldigvis løsnet det opp for nordmannen på tampen av første sett, som han vant 6-4.
– Spillerne fikk ikke ut sitt beste i starten av kampen, men så er det jo å se hvem som kommer bedre ut etterhvert, sa ekspert Sørvald.
Det ble flere lange ballvekslinger mellom 23-åringene, og Ruud begynte å sette opp tempoet i andre sett. Ruud vant fjerde og femte game i andre sett blankt, og man kunne se lufta i argentineren forsvinne.
Fra 4-1 ble det kjemping fra begge parter - spesielt for Cerundolo som så litt fortapt ut. Tross å ikke ha den beste dagen, var det norske Casper Ruud som tok seieren med 6-1 i andre sett - og blir å se i finale i Miami Open på søndag i hardcourt.

En plass opp på rankingen

Etter seieren i dag vil han og foreta seg en enda bedre ranking som nummer syv - som er karrierebeste.
I finalen kan han enten møte polske Hubert Hurkacz eller spanske 18-åringen Carlos Alcaraz. De spiller semifinale i natt kl.03.00.
Hurkacz slo ut verdenstoer Daniil Medvedev i kvartfinalen og er ranket som nummer 10 i verden. Spanjolen er ranket som nummer 16.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame