Populære sporter
All sport
Vis alt

Stjernene uenige: – Vi er her for å konkurrere

Jørgen Ryggvik Karlsen

Oppdatert 23/09/2023 klokken 09:38 GMT+2

Det ble temperatur på åpningsdagen i Laver Cup.

Laver Cup-diskusjon: – Jeg skal snakke med ham

Team World - Team Europe 4-0:
I tennisavskjeden til legenden Roger Federer i fjor vant Team World Laver Cup for første gang på syvende forsøk etter seks strake år med Team Europe-dominans.
I år har de fått en drømmestart i jakten på å forsvare tittelen etter at de vant samtlige kamper natt til lørdag norsk tid, men det skjedde ikke uten dramatikk.
For i nattens tredje kamp mellom kanadiske Felix Auger-Aliassime og franske Gael Monfils ble det uenigheter.
Se situasjonen øverst i saken.
Kjernen i disputten handler om at veteranen Monfils mener Laver Cup er en oppvisningsturnering, som i år finner sted i kanadiske Vancouver, etter at Auger-Aliassime klaget over at 37-åringen brukte for lang tid mellom hvert poeng i det femte gamet.
Hørt ukens Indre Bane?

– Vi er her for å konkurrere

– Vi er her for å konkurrere, men også for å ha det gøy, var beskjeden fra Auger-Aliassime etter kampen.
– Av og til blir det spennende på banen. Du vil forsvare deg selv, men det er bare én person vinner til slutt. Du prøver ditt beste for å holde deg rolig, samtidig som du forsvarer deg selv. Det var det jeg prøvde å gjøre, få energien i gang og bare prøve å hindre ham i å ta for mye plass, antar jeg, fortsetter han.
Kanadiske Auger-Alassime vant i strake sett med settsifrene 6-4 og 6-3 og innrømmer at det var spesielt å spille nærmest på hjemmebane i Vancouver.
– Jeg kom hit da jeg var 12 år gammel ikke så langt herfra og spilte nasjonale mesterskap. Hvis du hadde fortalt meg den gangen at jeg skulle spille i Laver Cup, nesten ti år senere, her foran dere, ville jeg nesten ikke ha trodd det, sier 22-åringen.

Team World-dominans

Amerikanske Ben Shelton sørget for en drømmestart for Team World da han vant mot det franske stjerneskuddet Arthur Fils.
Semifinalisten fra US Open vant i strake sett med settsifrene 7-6 og 6-1 etter å ha brutt 19-åringen to ganger i siste sett før han kun trengte en matchball på stillingen 5-1.
Team World hadde aldri ledet Laver Cup etter åpningsdagen, men argentinske Francisco Cerundolo fulgte opp med å vinne i strake sett mot spanske Alejandro Davidovich Fokina i strake sett med settsifrene 6-3 og 7-5 og sørget dermed for en tidlig 2-0-ledelse.
Deretter vant Auger-Alassime som kjent mot Monfils før den amerikanske duoen Frances Tiafoe og Tommy Paul sørget for 4-0 ledelse sammenlagt etter å vunnet mot russiske Andrej Rubljov og Fils da første dag ble avsluttet med en doublekamp.
Det første laget som når 13 poeng vinner Laver Cup.
Fredag var det ett poeng for seier, lørdag er det to poeng for hver seier og søndag gir seier tre poeng. Casper Ruud deltar i Laver Cup for tredje gang, men spilte ikke fredag. Han er foreløpig ubeseiret i turneringen etter å ha vunnet en singelkamp i både 2021 og 2022.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame