Oppdatert 23/09/2023 klokken 12:12 GMT+2

Amerikansk motstand for Casper Ruud i Laver Cup.

Casper Ruud

• Følg Casper Ruud i aksjon i Laver Cup lørdag kveld på discovery+!
Team World - Team Europe 4-0:
For første gang i Laver Cup-historien leder Team World etter åpningsdagen etter fire strake seire.
Casper Ruud deltar i turneringen for tredje gang, men spilte ikke fredag. Lørdag skal derimot Ruud, som foreløpig er ubeseiret i turnering etter å ha vunnet to singelkamper i henholdsvis 2021 og 2022, i aksjon mot amerikanske Tommy Paul i Vancouver.
Tennislegenden Roger Federer er også på plassi Canada etter at han avsluttet karrieren i Laver Cup forrige sesong:

– Selvfølgelig savner jeg det

Ruud og Paul har møtt hverandre fire ganger og nordmannen har vunnet tre av oppgjørene, senest i 32-delsfinalen i fjorårets US Open hvor Ruud tok seg videre og til slutt tapte finalen mot spanske Carlos Alcaraz.
Kapteinene for Team Europe, Björn Borg, og Team World, John McEnroe, har tatt ut følgende spillere til lørdagens kamper:
  • Andrey Rublev - Taylor Fritz
  • Casper Ruud - Tommy Paul
  • Hubert Hurkacz - Frances Tiafoe
  • Hubert Hurkacz / Gael Monfils - Felix Auger-Aliassime / Ben Shelton
Dermed blir det blant annet et nytt møte mellom franske Monfils og kanadiske Auger-Aliassime. Sistnevnte vant i strake sett natt til lørdag, men det ble uenigheter underveis.
Auger-Aliassime klaget over at 37-åringen brukte for lang tid mellom hvert poeng i det femte gamet i det første settet, mens veteranen Monfils mener Laver Cup er en oppvisningsturnering og tok seg derfor ekstra tid.
Se situasjonen her:

Laver Cup-diskusjon: – Jeg skal snakke med ham

I fjor vant Team World Laver Cup for første gang på syvende forsøk etter seks strake år med Team Europe-dominans. Nå må Team Europe slå hardt tilbake lørdag.
Det første laget som når 13 poeng vinner Laver Cup.
Fredag var det ett poeng for seier, lørdag er det to poeng for hver seier og søndag gir seier tre poeng.