Populære sporter
All sport
Vis alt

Ruud-«utfordrer» slet seg videre i Japan

Kristian Hennie

Oppdatert 17/10/2023 klokken 07:33 GMT+2

Alex De Minaur fikk det tøft i sin første kamp i Tokyo, men maktet til slutt å ta seg videre.

Tennisstjerne med voldsom skyllebøtte mot fotograf: – Hvorfor?!

  • Følg Casper Ruud i sin første kamp ATP 500-turneringen i Tokyo tirsdag på discovery+!
Denne uken arrangeres ATP 500-turneringen, Japan Open, i Tokyo.
Casper Ruud er tilstede i den japanske hovedstaden og spiller sin førsterunde kamp tidligst 11.00 tirsdag, da mot hjemmehåpet Yosuke Watanuki.
Men flere spillere har allerede vært i aksjon tidlig tirsdag norsk tid. Den australske stjernespilleren Alex De Minaur (13. på ATP-rankingen) skulle opp mot britiske Jack Draper (88. på ATP-rankingen).
I første sett fulgte spillerne hverandre svært tett på hardcourten i Japan, men den 21 år gamle briten tok det til slutt hjem etter å ha brutt De Minaur til 6-4. I det påfølgende settet brøt de hverandre ved to anledninger hver, og det hele skulle avgjøres i et intenst tiebreak.
Der viste De Minaur styrke og gikk av med settseier med sifrene 7-4 i tiebreaket. I det tredje og avgjørende settet gjentok de to spillerne tendensen fra andre sett: brøt hverandre én gang hver og avansementet skulle falle etter nok et tiebreak.
Mens det var jevnere i det første, så var det aldri noen tvil i dette tiebreaket. Den australske stjernespilleren vant til slutt tiebreaket med 7-1 og sikret med det avansement til andre runde i ATP 500-turneringen. Der møter han vinneren av argentinerne Francisco Cerundolo og Diego Schwartzman.
De Minaur ligger like bak Ruud i det såkalte «Torino-racet», hvor de åtte beste spillerne får en plass i ATP-sluttspillet i slutten av sesongen. Nordmannen ligger for øyeblikket på en 10. plass med 2795 poeng, mens australieren ligger tre plasser bak på 2550 poeng.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame