Populære sporter
All sport
Vis alt

Eventyret over for Ruuds overmann – raknet mot kometen

Carl Henning Biørnstad

Oppdatert 21/10/2023 klokken 14:37 GMT+2

Kval-spilleren Marcos Giron har danket ut både Casper Ruud og Felix Auger-Aliassime i ATP 500-turneringen i Tokyo. Mot Ben Shelton lørdag ble det derimot bom stopp.

Marcos Giron.

Foto: Getty Images

Ben Shelton - Marcos Giron 2-1 (6-7, 7-6, 6-4)
Den 79-rangerte amerikaneren så nemlig ut til å ha full kontroll mot sin elleve år yngre landsmann, Ben Shelton. Etter et tett og jevnt første sett, der Marcos Giron sikret ledelse etter tie breaket, dundret Giron videre i det andre.
Giron ledet hele 5-2, men Shelton gjorde livet surt for 30-åringen ved flere anledninger. Giron hadde to muligheter til å serve for kampen i det andre settet, men den unge amerikaneren nektet å gi seg og brøt begge gangene. Dermed ble det et nytt tie break.
I kampens andre tie break ble det tett og jevnt, og til slutt var det 19 år gamle Shelton som kunne juble for utlikning.
Dermed skulle det hele avgjøres i et tredje sett, og etter nesten tre timer tennis viste Ben Shelton hvorfor han regnes som en av de aller største talentene på ATP-touren. Siste sett endte 6-4 i favør 19-åringen, noe som gjør at det er han som er klar for finalen.
Med det er Tokyo-eventyret over for mannen som har 49. som sin beste rangering på ATP-touren.
I første runde danket Giron ut hjemmehåpet Yoshihito Nishioka, før han i den påfølgende runden sendte vår egen Casper Ruud hodestups ut av turneringen. I 3. runde hadde han full kontroll mot tidligere verdenssekser (nå 17) Felix Auger-Aliassime.
Ben Shelton møter Aslan Karatsev i finalen, etter at sistnevnte danket ut Shintaro Mochizuki i den andre semifinalen. Finalen følger du søndag fra kl. 09:30 på Eurosport.no og discovery+!
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame