Populære sporter
All sport
Vis alt

Ruud må bryte en barriere: – Må ha is i magen

Mats Wexel Wexelsen

Oppdatert 16/05/2023 klokken 13:24 GMT+2

Skal Casper Ruud nå kvartfinalen i Roma, må han gjøre noe han aldri før har gjort.

Casper Ruud

Foto: Getty Images

Casper Ruud spiller mot Laslo Djere fra Serbia i fjerde runde av Masters 1000-turneringen i Roma tirsdag ettermiddag.
Nordmannen har vunnet en ATP 250-turnering (Estoril Open) i år, men sett bort i fra det har det vært lite som lignet på den tennisspilleren vi fikk servert i fjor.
Søndag kveld gikk Ruud seirende ut av en skikkelig tennis-thriller mot Alexander Bublik. Discoverys tenniskommentator Christer Francke syntes Ruud viste godt gammelt spill i kampen mot kasakhstaneren, og har tro på gode opplevelser fra Snarøya-gutten fremover.
– Det er bra å slå Bublik da han spilte så godt som han gjorde. Særlig måten han gjorde det på var imponerende. Å vinne det tiebreaket 7-0 minnet om noe vi så ofte i fjorårssesongen - der han gir full gass, og spiller på sitt beste når det er som viktigst, sier Francke.

Djere-barrieren

Serbiske Djere er en spiller Ruud aldri har slått tidligere Ruud er favoritt, men skal passe seg for en serber som liker å slite ut motstanderen sin.
– Innbyrdes står det 2-0 til Djere. Han har slått Casper en gang på hardcourt og en gang på grus. Han har ingen killer-våpen, men han er stødig, løpssterk, og en skikkelig fighter som orker å stå lenge i løpsduellene. Dette blir en hard match, sier Francke.
Kommentatoren legger til at serberen har imponert på veien før møtet med Snarøya-gutten. Han slo Botic van de Zandschulp i runde to, en spiller som er rangert langt under han. Han spilte også veldig bra tennis mot Christian Garin, der Garin til slutt måtte gi seg på grunn av en skade i magen.
Sett denne?
picture

Holger Rune-motstander klikker på dommer: – Er du dum eller?!

Ruud uttalte seg om morgendagens motstander etter seieren sist.
– Det blir nok en match med litt mer spill, noe som passer meg bra. Men det er en farlig spiller når han er på, sa Ruud til Discovery etter triumfen mot Bublik.
Christer Francke advarer derimot Ruud om å bli for lenge i ballvekslingene med serberen.
– Han bør ikke bli stående for lenge i de duellene med han der. Men han kommer nok uansett til å måtte jobbe hardt. Dette blir en kamp hvor Casper må spille sikkert, og vise at han har is i magen i de avgjørende øyeblikkene, sier Francke.

Ny tittel?

– Nå har han vunnet noen kamper, fått litt selvillit, og spiller bra tennis. Han har gode minner herifra med to semifinaler fra tidligere. Det er en turnering han egentlig alltid har gjort det bra i.
– Hvilke sjanser levner du ham i jakten på en ny tittel?
– Det er ingen umulighet. Da skal han riktignok gjennom Djere her, en Jannik Sinner i kvartfinalen og en Novak Djokovic i semifinalen - så det er noen skjær i sjøen der da. Men på grus så spiller han bra nok, det er ikke umulig for han å vinne, poengterer Francke.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame