Populære sporter
All sport
Vis alt

Ruud innrømmer: – Leter etter selvtillit

Jørgen Ryggvik Karlsen

Publisert 12/05/2023 klokken 11:05 GMT+2

Trenerpappa Christian Ruud håper sesongen snur for Casper Ruud på samme sted som oppturen begynte i fjor.

Christian Ruud (t.v) og Casper Ruud

Foto: NTB

  • Følg Casper Ruud mot Arthur Rinderknech i 2. runde fredag fra cirka kl. 18:00 på Eurosport.no Eurosport Norge og discovery+!
– Vi prøver å være positive. Vi må ikke glemme at Casper har vunnet en tittel i år, sier Christian Ruud til Discovery før Roma Open.
Ruud sikter til da sønnen sikret karrierens niende ATP-tittel med seier i 250-turneringen i Estoril Open tidligere i år, etter en trå start på 2023-sesongen.
Men i alle de andre turneringene denne sesongen har han ikke klart å vinne to strake kamper, der det i de siste tre turneringene har blitt tidlig exit for verdensfireren.
– Han har også slått gode spillere, men vi leter etter selvtillit i de store turneringene, innrømmer pappa Ruud, før han fortsetter:
– Du kan ikke bare si at du har den selvtilliten. I fjor hadde Casper mye av det og boblet over.
Se hva Casper Ruud sier før kampen mot Arthur Rinderknech her. Saken fortsetter under.
picture

Ruud har planen klar: – Må være på fra start

– Hvorfor kan jeg ikke gjøre det i år?

På tirsdagens pressekonferanse åpnet også sønnen opp om nedturen så langt denne sesongen.
– Ting vil åpenbart gå opp og ned i en karriere. Jeg har ventet på at det kommer en liten nedtur på et tidspunkt i karrieren, men det er ikke noe gøy når man står i det, fortalte Ruud.
Etter en strålende fjorårssesong med to Grand Slam-finaler og finale i ATP-sluttspillet har ikke Ruud prestert like godt denne sesongen.
– Jeg tenker: «Hva skjer her?» Jeg gjorde det i fjor, så hvorfor klarer jeg ikke å gjøre det i år? Det viser at jeg er i stand til å gjøre det, men har jeg liksom stoppet opp på mitt nivå og alle spillerne har blitt bedre, eller hvordan er det?
  • Ruud åpner turneringen i Roma med kveldskamp mot Arthur Rinderknech fredag. Følg oppgjøret fra cirka kl. 18:00 på Eurosport.no, Eurosport Norge og discovery+!

– Håper det snur

I fjor var storturneringen i den italienske hovedstaden vendtepunktet for Ruud.
Nå er Ruud fjerdeseedet i turneringen, som han har tatt seg til semifinale to ganger, og håper oppturen begynner på samme sted som i fjor.
– Jeg håper selvfølgelig i år at jeg også kan få et godt resultat, og også få det i en stor turnering dette året. Det har ikke skjedd så langt. Forhåpentligvis kan jeg snu det her i Roma, sier verdensfireren.
– De siste månedene har det vært ganske mye bra spill, men også noen bitre tap med stang ut. Det har ikke vippet riktig vei, men vi håper at det snur nå, sier pappa Ruud.
I Roma er det varmere enn i Madrid, og banene ligger lavere, som gjør at spillet trolig vil passe nordmannen bedre. Ruud møter franske Arthur Rinderknech, som er rangert som nummer 89 i verden.
– Vi må starte på nytt, og Roma er en ny mulighet. Vi er interessert i å skape noe stort både her og resten av grussesongen, sier Christian Ruud.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame