Populære sporter
All sport
Vis alt

Spår vendepunkt for Ruud etter Rune-tapet: – Han er der han skal være

Oppdatert 21/05/2023 klokken 16:49 GMT+2

Casper Ruud fikk det tøft mot Holger Rune lørdag ettermiddag. Nå spås han et virkelig vendepunkt for sesongen videre.

Skuffet Ruud: – Kan skylde på meg selv

Casper Ruud fikk en pangstart på semifinalen mot Holger Rune i Masters 1000-turneringen i Roma lørdag ettermiddag, men det danske stjerneskuddet viste verdensklasse og snudde kampen.
Etter omtrent tre timer på rødgrusen i Roma, gikk Rune seirende ut med settsifrene 7-6, 4-6, 2-6.
– Jeg hadde ledelsen og følte at målstreken var nærme, men det var den ikke til slutt. Ting gikk ikke helt min vei i dag, og jeg kan også skylde på meg selv for at jeg ikke servet bra nok i dag. Jeg spilte ikke bra nok i det tredje settet, sa Ruud på pressekonferansen etter lørdagens batalje.
Tross nederlaget er ekspertene klare i talen på hvor Ruud står få uker før storturneringen Roland-Garros.
Sett denne? Artikkelen fortsetter under videoen.
picture

Ruud-poeng hylles av kommentatoren: – Det er rått

– Han gjør mye bra

– Filosofien til teamet er å bygge på det positive. Nå har han igjen vært i en semifinale og spilt en god turnering. Han gjør mye bra og det er viktig at det blir fokus rundt det.
Det sier analysemann i Team Ruud, Øivind Sørvald, til Discovery. Han er fornøyd med hvordan nordmannen har prestert ute på rødgrusen i Roma de siste dagene.
– Jeg er utrolig imponert hvordan han har forsvart seg i denne turneringen. Mange tenkte at det skulle bli vanskelig for Casper i år, men nå gikk han inn i turnering med lite gode resultater og spiller seg frem til semifinale. Det er det han må ta med seg videre og jeg synes det var en fin oppsving for Casper, sier Sørvald videre.
For det har stanget litt imot for 24-åringen fra Snarøya denne sesongen. Han vant ATP 250-turneringen i Estoril tidligere i år, men utenom det har det vært tidlige exiter i andre- og tredjerundene. Sørvald tror dette kan snu nå.

Var denne kampen et lite vendepunkt for Casper denne sesongen?
Ja, det tror jeg. Han begynte å få god flyt på treningene da jeg var der for noen uker siden. Nå har han spilt godt mot en formspiller som er supergod, sier Sørvald.

– Perfekt oppladning

Discoverys tenniskommentator Christer Francke var i likhet med Sørvald positiv til prestasjonene til Ruud lørdag. Han er enig i at kampen kan ha vært et vendepunkt for nordmannen.
– Ja, jeg er helt enig i det. Det er et vendepunkt. Han gjør en kjempebra turnering. Høydepunktet er jo Roland-Garros, så at han får de kampene han får er jo en fjær i hatten etter å ha hatt en del tap. Det er en perfekt oppladning til Roland-Garros dette her, mener han.
picture

Holger Rune og Casper Ruud etter lørdagens semifinale.

Foto: Getty Images

Om kort tid venter nemlig årets andre Grand Slam-turnering, Roland-Garros, på grusen i Paris. Før den tid skal Ruud delta i ATP 250-turneringen på grusen i Genève, hvor han har vunnet de to siste årene. Der er også trekningen klar, les om den her.
Francke tror derimot ikke at det nødvendigvis blir alt for viktig for nordmannen å vinne i år.
– Nei, det tror jeg ikke. Der kan han jo vinne uansett, men nå har han fått de kampene han skal. Så får han noen kamper til nå, om han går til finale eller semi tror jeg ikke har så mye å si. Han har fått de kampene han skal og fått testa seg. Han er der han skal være før French Open, avslutter eksperten.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame