Oppdatert 21/05/2023 klokken 14:26 GMT+2

Viktor Durasovic maktet ikke å ta seg videre i Genève. Nå er det klart hvem Casper Ruud kan møte i sin første kamp.

Casper Ruud

Den kommende uken arrangeres ATP 250-turneringen på grusen i Genève.
Norske Viktor Durasovic tok seg videre fra den første kvalifiseringsrunden, da han vant med settsifrene 4-6, 6-2, 6-3 mot tyske Elmar Ejupovic.
I den andre kvalikrunden søndag formiddag sa det derimot stopp. 26-åringen tapte mot italienske Stefano Travaglia i strake sett, 6-4, 6-2. Durasovic er ranket som nummer 300 på ATP-rankingen.
Casper Ruud skal også delta i grusturneringen i Sveits, som han har vunnet de siste to årene. Nordmannen er førsteseedet i turneringen.
Snarøya-gutten har «bye» i første runde, og går rett inn i den andre runden hvor han møter vinneren av bolivianske Hugo Dellien (157. i verden) og amerikanske Jeffrey Wolf (54. i verden).
Om Ruud skulle ta seg helt til semifinalen, kan han potensielt møte tyske Alexander Zverev. 26-åringen er rangert som nummer 22. i verden og er tredjeseedet i turneringen.
På andre siden av tablået finner man spillere som Grigor Dimitrov (33. i verden) og Taylor Fritz (9. i verden). Disse kan nordmannen først møte i en eventuell finale.
Turneringen i Sveits blir Ruuds siste test før årets andre Grand Slam-turnering, Roland-Garros. 24-åringen fra Snarøya røk ut i semifinalen av Masters 1000-turneringen i Roma lørdag, da han tapte 2-1 i sett for det danske stjerneskuddet Holger Rune.

Ruud-poeng hylles av kommentatoren: – Det er rått