– Vi har lov til å håpe på at det går veldig bra, hvis han fortsetter i noenlunde samme spor som i Madrid. Dersom kroppen har fått hvilt og fungerer optimalt, tror jeg vi har lov til å ha ganske store forhåpninger, sier Discoverys tennisekspert Ola Bentzen før turneringen.

Spiller sin beste tennis

Gonet Geneva Open
Ny bragd for Ruud – tok karrierens andre tittel
22/05/2021 KLOKKEN 15:50
Casper Ruuds tre siste turneringer har alle endt med tap i semifinalen. Discoverys tennisekspert Christer Francke mener at fokuset bør ligge på den gode prestasjonen av å nå en semifinale, og at semifinale-tapene langt ifra er noen skuffelse.
– Det å komme på en tredjeplass i en turnering, er veldig bra. Man setter forventningene veldig høyt når nordmenn gjør det bra i internasjonal idrett, men jeg synes Casper har spilt sin beste tennis i karrieren i år med tre tredjeplasser, det er ekstremt bra, sier Francke.
– Tror du Casper selv føler at disse semifinalene er en dump han burde å kommet over?
– Det er klart at han føler han har sjansen til vinne, men jeg tror ikke han føler det som en dump å gå til en semi i en Masters 1000-turnering to ganger, det er ganske stabilt.
LES OGSÅ: Nyvinning skal gi et dypere innblikk i Ruuds resultater

Ikke noe Federer-møte

Den sveitsiske superstjernen Roger Federer har ikke spilt en turnering siden mars, hvor han tapte i andre runde i ATP 250-turneringen i Doha.
På grunn av skader, blant annet to kneoperasjoner, har den tidligere verdenseneren kun spilt to turneringer over de siste to årene. I Genève Open er imidlertid tennisstjernen tilbake, eller rettere sagt var tilbake
Casper Ruud kunne møtt Federer i en eventuell semifinale, men Federer tapte sin første kamp mot spanjolen Pablo Andujar, og det blir derfor ikke noe møte med den tidligere verdenseneren for Ruud.
Selv om mange kanskje hadde sett fram til et møte mellom Ruud og Federer, så gjør det veien til en finale enda mer overkommelig for Snarøya-gutten.
– Det kan bli en enklere vei, nå ser den trekningen veldig bra ut. Jeg kan ikke helt se hvem som skal slå han, sa Christer Francke etter Federer hadde tapt sin kamp.
– Tror du Casper hadde sett fram til å møte Federer og han synes det litt synd at det ikke skjer?
– Han hadde sikkert gledet seg til det om det hadde skjedd, men jeg tror ikke det er noe han tenker spesielt mye på. Jeg tror han tenker at det hadde vært en bonus. Nå får han heller se på det som noe positivt, at han slipper å møte han.
Saken fortsetter under videoen.

Ruud etter Madrid: – Ønsker å være smertefri til French Open

Tennys i første kamp

Casper Ruud møter amerikaneren med det passende navnet Tennys Sandgren i andre runde. Sandgren er ranket som nummer 67 i verden, mens Ruud er nummer 21. Ruud hadde et såkalt «bye» i første runde og var derfor direkte kvalifisert for andre runde.
– Sandgren i andre runde bør ikke være for vanskelig. Det skal sies at det ikke finnes noen lette kamper, men han bør vinne den. Jeg tipper han møter Dominik Koepfer i tredje runde. Trekningen hans frem til semien ser veldig veldig grei ut. Alle spillerne Casper kan møte, er han selv i utgangspunktet bedre enn på grus, sier Francke.
– Hvis Casper har en normal god dag, tror jeg han tar seg videre ganske greit, sier Bentzen.
Gonet Geneva Open
Finaleklare Ruud trekker frem disse rivalene i kampen om å bli gruskonge
22/05/2021 KLOKKEN 12:06
Gonet Geneva Open
Kan ta sin andre tittel i karrieren: – Må gå offensivt til verks
22/05/2021 KLOKKEN 06:31