Etter fire semifinaler på rad, skulle finaleplassen endelig sitte for Casper Ruud. Nordmannen er klar for sin tredje ATP-finale i karrieren, og den første i Europa. Snarøya-gutten nådde sin første ATP-finale i Houston (250) i 2019, der han tapte for chilenske Christian Garin, før han året etter nådde to finaler – både i Santiago (250) og i Buenos Aires (250).
I Chile tapte Ruud finalen mot brasilianske Thiago Seyboth Wild, men klarte å nå helt til topps i den Argentinske hovedstaden en drøy måned tidligere, da han seiret over Pedro Sousa fra Portugal.
Roland-Garros
Overlegen Nadal tok tittel nummer 14 mot Ruud: – Jeg klarte ikke å finne noe svar
05/06/2022 PÅ 15:31

– Casper er favoritt

Et drøyt år har gått siden sist gang Casper Ruud spilte en finale, og lørdag skal 22-åringen endelig kjempe om en ny tittel på den lysebrune grusen. Det ble klart etter at Ruud slo ut Federers overmann, Pablo Andújar.
I finalen av Geneva Open møter Ruud jevngamle Denis Shapovalov fra Canada.
– Dette er en finale som Casper går inn i som favoritt, det er det ingen tvil om. Han har vært ekstremt god på grusen gjennom hele sesongen. Hadde det vært ute på hardcourt, så hadde nok kampen vært mer åpen, men på grus er Casper favoritt, forteller Discoverys tenniskommentator Christer Francke i forkant av lørdagens finale i Sveits.
Til tross for at Geneva Open er klassifisert som en ATP 250-turnering, altså det laveste turneringsnivået, er det liten tvil om at det var flere sterke navn som stilte til start.
– Det var overhodet ikke et dårlig startfelt. Hadde selvfølgelig Roger Federer der, som den aller største, i tillegg til flere andre sterke spillere, så på papiret var det ikke bare å seile gjennom alle rundene her, sier Francke videre.
Denis Shapovalov ligger som nummer 15 på ATP-rankingen. Casper Ruud lå lenge som nummer 16, men ettersom han ikke deltok i turneringen i Roma, gikk han glipp av poeng, og falt derfor ned til 24. plass. Det er ventet at Ruud seiler tilbake som nummer 16 etter Geneva Open.
(Saken fortsetter under videoen).

Her avgjør han semifinalen mot Federers overmann

Løs kanon

Denis Shapovalov har aldri nådd en grusfinale i ATP-sirkuset tidligere. 22-åringen, som bor på Bahamas, står med én tittel i karrieren – fra innendørsturneringen i Stockholm tilbake i 2019.
– Hvordan vil du beskrive Shapovalov som spiller?
– Shapovalov er litt av og på, så man vet aldri om han er ordentlig skrudd på. Han er veldig gode server, men en litt shaky backhand, og det er nok der han gjør mest feil. Shapovalov kan ofte være litt utålmodig, i tillegg til at han kan slå både vinnere og feilslag fra hvor som helst på banen, svarer Discovery-kommentator Christer Francke, som samtidig svarer ja på spørsmålet om hvorvidt Shapovalov kan betegnes som en løs kanon.
– Hva blir nøkkelen for Ruud i finalen?
– Han må prøve å stresse Shapovalov, slik at kanadieren ikke klarer å spille på sin måte. Det er ikke sikkert Casper får en lik kamp som de han har vært borti tidligere i turneringen, men han må gå offensivt til verks. Ruud må spille så offensivt at Shapovalov ikke kommer til de store mulighetene. Angrep er det beste forsvar, fortsetter Francke, som skal kommentere finalen på discovery+ og Eurosport Norge.
  • Finalen settes i gang fra klokken 16. Har du ikke skaffet deg discovery+-tilgang? Gjør det her!
Roland-Garros
Casper Ruud - Holger Rune - Roland-Garros høydepunkter
01/06/2022 PÅ 23:38
Roland-Garros
Historiske Ruud videre i Roland Garros etter episk femsetter: – Lettelse
28/05/2022 PÅ 19:51