– Det er bare hyggelig å bli nevnt som det. Det er åpenbart at jeg selv favoriserer grusen, og både i fjor og i år har jeg gjort gode grussesonger og vunnet mange kamper der. Det er fortsatt andre spillere jeg personlig ser på som enda bedre grusspillere enn meg selv, men det er hyggelig å få tilbakemeldinger om at folk synes jeg er høyt der oppe og jeg kan vel for så vidt kjenne meg litt igjen, sier Ruud til Discovery.
– Jeg har vunnet mange kamper på grus de siste årene, og har vært i flere semifinaler på rad. Det er ikke tvil om at jeg har etablert meg som en god grusspiller på ATP-touren.
Roland-Garros
Overlegen Nadal tok tittel nummer 14 mot Ruud: – Jeg klarte ikke å finne noe svar
05/06/2022 PÅ 15:31
Så er spørsmålet hvem han selv ser på som de største rivalene i kampen om å etter hvert bli «King of Clay» – kongen på grus.
– Det er vanskelig å si, men jeg sa jo tidligere at det er andre jeg ser på som enda bedre grusspillere. Det er jo selvfølgelig Rafael Nadal selv, og ikke minst Dominic Thiem, som jeg har tapt mot et par ganger på grus.
– Stefanos Tsitsipas har hatt god suksess på grusen. Han er god på alle underlag, men har vært en av de yngre som har stått litt ut på grusen og hatt gode resultater der. Og ikke minst Alexander Zverev. Jeg tror nok de er spillere man må kjempe mot i mange år fremover, og det er jeg klar for og gleder meg til. Håper det blir mange gode kamper mot dem og alle andre jeg skal spille mot på grusen.

Gode svar i Sveits

Nå har han vært i semifinalen i fire turneringer på rad, og denne gangen lyktes han etter klar seier etter én time og 19 minutter mot Pablo Andujar i Geneve Open.
Dette er faktisk den første finalen i Europa for nordmannen.
– Formen er bra. Jeg har spilt gradvis bedre og bedre i hver match, og semien var den beste fra min side. Det trengte jeg mot en såpass bra motstander. Han slo jo Federer og en annen ung sveitser i kvartfinalen, sier Ruud til Discovery.
Etter svært imonerende spill og resultater i sesongstarten, valgte 22-åringen å stå over i Roma. Nå er han svært godt fornøyd med valget om å stille i turneringen.
– Jeg er glad jeg dro hit. Det var planen også før French Open (Roland Garros), å få spilt noen kamper mellom Madrid og French. Formen er bra, og det har jeg fått svar på her i Geneve.
Foreløpig står han med to tapte finaler (Houston i 2019 og Santiago i 2020), og en seier i Buenos Aires i fjor. Det var den siste før alt stengte ned grunnet koronapandemien.

Voksende ambisjoner i French Open

Nå jager nordmannen sin andre tittel, og det siste hinderet heter Denis Shapovalov. Han er listet som nummer 15 på rankingen, mens Ruud ligger seks plasseringer bak.
– Det blir en tøff motstander. Han er kanskje ikke kjent for å være noen grusspesialist, men har åpenbart spilt bra på grusen i Europa de siste ukene. Han hadde jo Nadal i knestående i forrige uke i Roma og spilte en veldig god kamp der, sier han og legger til:
– Dette er kanskje den tøffeste finalen jeg har måttet bryne meg på. Men jeg gleder meg, begge er i god form og så får vi se hvem som er den beste i morgendagens kamp.
En av årets største utfordringer står snart for tur, og etter storspill i Monte-Carlo, München og Madrid, har forventningene til hva Ruud kan få til på grusen i Frankrike steget.
– Ambisjonene bygger seg jo opp jo bedre man gjør det før French. Det er vanskelig å si akkurat målsetting, men kommer man seg til den andre uken i Grand Slam, betyr det at man har gjort det bra. Det blir nok mål for i år, å nå den andre uken. Men jeg må ta en kamp av gangen. Spiller jeg i andre uken, er det svar på at jeg har gjort det bra, sier Ruud.
Her avgjør han semifinalen mot Federers overmann:

Her avgjør han semifinalen mot Federers overmann

Roland-Garros
Casper Ruud - Holger Rune - Roland-Garros høydepunkter
01/06/2022 PÅ 23:38
Roland-Garros
Historiske Ruud videre i Roland Garros etter episk femsetter: – Lettelse
28/05/2022 PÅ 19:51