• Se Casper Ruud-Jannik Sinner i første runde av ATP 500-turneringen i Wien på Dplay onsdag. Kampen begynner tidligst 14.00. Sikre deg tilgang her!
Det er nesten to uker siden Casper Ruud gikk på en kjempesmell i ATP 250-turneringen i Sardinia. Der var han sett på som favoritt, men allerede i første runde røyk han mot daværende 101 i verden, Yannick Hanfmann.
Nå skal han slå tilbake etter det tunge tapet.
Erste Bank Open
Sjokktap for Djokovic: Verdenseneren utklasset av «lucky loser»-spiller
30/10/2020 PÅ 20:03
– Jeg dro ned dit for å gjøre det så bra som mulig, og jeg var seedet som jeg ikke har vært så mange ganger før, men jeg skal ikke si det påvirket meg så mye i kampen jeg tapte, sier han til Eurosport.no.

Møter stortalent fra Italia

Han legger til at det er et langt år og at man enkelte dager ikke er helt på topp. Med hodet nullstilt, så er det italienske Jannik Sinner som nå skal måle krefter mot Ruud.
– Jannik er en ung spiller, en av de yngste vel. En veldig god innendørsspiller, som vant Next Gen i Milano i fjor som 18-åring. Nå er han blitt 19, så han er veldig ung og anses som et supertaltent på touren, sier Ruud om sin neste motstander.
Italieneren er født i 2001 og har rukket å komme høyt på rankingen, til tross for sin unge alder. Faktisk er tenåringen helt oppe på 47. plass, mens Casper Ruud i øyeblikket står som nummer 27.
– Han kom til semifinalen i Köln forrige uke, så han er i god form, og det en tøff match for meg. Men jeg får prøve så godt jeg kan og vise at jeg er er noen år eldre, sier Ruud.

Jannik Sinner røyk ut av Roland Garros mot Rafael Nadal

Foto: Getty Images

Har trent ekstra på hardcourt

I Köln var det turneringsvinner Alexander Zverev som ble siste stoppested for Sinner. Det er med andre ord en meget solid innendørsspiller som nordmannen får bryne seg på. I tillegg nådde unggutten helt til kvartfinale i Roland Garros, der han røyk for Rafael Nadal.
Ruud selv er best på grus, men sier at han har forbedret seg mye på hardcourt denne sesongen.
– Vi får se om jeg klarer å vise at jeg trente en del på hardcourt i koronatiden og ikke bare grus. Det kan bli en morsom test i Wien, forteller han og legger til:
– Jeg tar en av en kamp om gangen, og om jeg tar meg videre, så ville det vært en god seier for meg.

Sesongens målsetting innenfor rekkevidde

Og skulle det bli seier mot det italienske stortalentet, så møter han ingen ringere enn Andrej Rublev, som er nummer åtte på ATP-rankingen. Det er i det hele tatt et veldig sterkt startfelt i ATP 500-turneringen i Wien.
– Det er en ekstremt tøft turnering. Jeg tror sistemann inn var nummer 32 eller 33. Det er gode toppspillere og selvfølgelig utrolig gøy å være med og spille med de store gutta. Å være med i turneringen er en god følelse selvfølgelig, sier han, vel vitende om at det kan bli veldig tøft med spillere som Novak Djokovic, Dominic Thjiem (fjorårsvinner) og Stefanos Tsitsipas på startstreken.
I tillegg er det veldig mange innenfor topp 30 med i turneringen, noe han selv også er.
Han er også avhengig av å prestere bra i Wien og i ATP 1000 Masters i Paris om en uke, dersom han skal nå årets målsetting.
– Å avslutte blant de 30 beste er det store målet. Klarer jeg det, er jeg fornøyd med året. Det har vært en annerledes og kortere sesong enn vanlig, men forhåpentligvis klarer jeg å ta steget opp fra 55 eller 54, der jeg endte sesongen i fjor, til forhåpentligvis topp 30 i verden, sier han.
Erste Bank Open
Casper Ruud tapte mot stortalent i thrilleroppgjør
28/10/2020 PÅ 16:08
Erste Bank Open
Christian Ruud mener sønnen er bedre på et viktig punkt: – De får ikke mye gratis
21/10/2020 PÅ 10:56