Casper Ruud - Jannik Sinner 6-7 (2-7), 3-6
– Det er ordentlig guffen motstand for Casper Ruud i dag. Jannik Sinner fortsetter å ta steg måned for måned, sa Eurosports kommentator Sverre Krogh Sundbø under det andre settet av første runde kampen mellom Ruud og Sinner i ATP 500-turneringen i Wien.
Erste Bank Open
Sjokktap for Djokovic: Verdenseneren utklasset av «lucky loser»-spiller
30/10/2020 PÅ 20:03
Ruud hadde nettopp tapt enda en ballveksling. Sinner var på vei mot nok en imponerende seier. Den italienske 19-åringen har i likhet med Ruud hatt et vanvittig bra 2020.
Sinner tok kampen etter to strake sett og sendte Ruud dermed ut av det som kan bli hans nest siste turnering i år.
– Det var en helt godkjent match. Sinner er en veldig god innendørsspiller. Han er ung, men voksen i spillet, og han spiller ekstremt aggressivt. Jeg holdt godt følge og hadde en settball i første sett som jeg dessverre misbrukte, men han vant fordi han er en bedre innendørsspiller enn meg, sier Ruud til NTB.

– En god spiller

Ruud var med sin 27. plass noe høyere rangert enn Sinner (43 i verden). På forhånd var nordmannen klar på at han ikke undervurderte sin dyktige motstander.
– Jannik er en ung spiller, en av de yngste vel. En veldig god innendørsspiller, som vant Next Gen i Milano i fjor som 18-åring. Nå er han blitt 19, så han er veldig ung og anses som et supertalent på touren, sa Ruud til Eurosport.no før kampen.
– Han kom til semifinalen i Köln forrige uke, så han er i god form, og det en tøff match for meg. Men jeg får prøve så godt jeg kan og vise at jeg er er noen år eldre, la han til.

Megajevnt førstesett

Ruud er normalt best på grus, men var lysten på å vise at han har tatt steg også på hardcourt i 2020. Og selv om Sinner til tider presset Ruud på egen serve, var det nordmannen som fikk den store muligheten til å hente første sett. En dobbeltfeil sørget for at Ruud kunne ta settet 7-5
– En kjempesjanse for Ruud, sa Eurosports kommentator Sverre Krogh Sundbø.
Men Sinner svarte i det påfølgende poenget, noe som førte til at Ruud satte ballen utenfor.
– Neeei, lød det fra nordmannen.
Sinner reddet til slutt inn gamet. Dermed måtte det første settet avgjøres med tiebreak. Der var Sinner suveren.
– Synd at Casper Ruud ikke klarer å avgjøre på de viktigste poengene. Jannik Sinner viser at han er mentalt solid, sa Sundbø.

Frustrert

Om det første settet endte kjipt, startet det andre som et mareritt for Ruud. 21-åringen ble brutt allerede i sitt første servegame. Samtidig hevet den italienske motstanderen spillet sitt på egen serve.
Ruud slet rett og slett. Han kom med flere frustrasjonsutbrudd etter tapte ballvekslinger. Det andre settet var imidlertid ikke tapt ennå.
For Sinner vartet etter hvert opp med en tung dobbeltfeil. Det ga Ruud en vei tilbake.
Sinner spilte seg til matchball, men misbrukte tre på rad.
På den fjerde satt den.
Erste Bank Open
Ruud møter supertalent: – Skal vise at jeg er noen år eldre
27/10/2020 PÅ 21:26
Erste Bank Open
Christian Ruud mener sønnen er bedre på et viktig punkt: – De får ikke mye gratis
21/10/2020 PÅ 10:56